2020. augusztus 10. hétfő Lőrinc

10-ből 6 magyar már így vásárol: rengeteget spórolnak, tudnak valamit?


A magyar online vásárlók közül csaknem minden hatodik külföldről rendel terméket vagy szolgáltatást - derült ki egy friss kutatásból, ami szerint a legtöbben a kedvezőbb ára  miatt döntenek az ilyen vásárlások mellett.

Az ír, osztrák és belga online vásárlók szeretnek a legjobban külföldről rendelni - derült ki a PayPal és az Ipsos közös felméréséből. Ausztriában és Írországban olyannyira divat a külföldről rendelés, hogy a megkérdezettek 81, illetve 84 százaléka onnan rendel terméket vagy szolgáltatást. 

A listán Magyarország is a felső karéjban foglal helyet a maga 57 százalékos arányával. Mindez azt jelenti, hogy hazánkban megközelítőleg 10-ből 6 online vásárló külföldi oldalról rendel az interneten

Ezzel az eredménnyel egyébként olyan országokat utasítunk magunk mögé, mint Hollandia, Olaszország vagy például Franciaország. Németországban például csak a válaszadók 32 százaléka mondta azt, hogy az elmúlt egy évben vásárol valamit online külföldi kereskedőtől.

Az ár motivál

A felmérés kitért arra is, hogy mi az, ami a vásárlókat legjobban motiválja abban, hogy külföldi oldalakról rendeljenek. A válaszadók 72 százalékát a jobb árak vitték el a külföldi termékek irányába, míg 49 százaléknyian voltak azok, akik azt mondták azért vásárolnak külföldről, mert saját országukban nem tudnak hozzájutni ahhoz, amihez szeretnének.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt idén - 60 hónapos futamidőre - 38414 forintos kedvezményes törlesztővel kalkulálhatsz, míg 2021-től 40219 forintra ugrik a törlesztő. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok (OTP Bank, Budapest Bank, ERSTE Bank, Cetelem, Provident, stb.) ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Hozzászólások száma: 1 - Hozzászólok a fórumhoz
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

  Ajánlatunk

Portfolio HR Revolution 2020 Konferencia

Vörös riadó! A munkaerőpiac aktuális kérdései, kihívásai, és természetesen a lehetséges megoldások.

Sustainable World 2020 Konferencia

A jövő vállalata konferenciát, melyen a fenntarthatóságról, zöld finanszírozásról és befektetésekről, az energiatársaságok aktuális helyzetéről, és a zöld vállalatok kihívásairól, lehetőségeiről lesz szó.