2020. július 13. hétfő Jenő

Veszélyben a magyar tojás - jön az európai felesleg

  • Napi Gazdaság
  • 2014. február 12. szerda 11:00

Egyre több hazai szakember kényszerül csökkenteni a tojástermelést - írja a Napi Gazdaság.


Molnár Györgyi, a Baromfi Termék Tanács titkára tájékoztatása szerint a hazai tojásárak ismét önköltség alá kerültek, a termelők kevesebb mint 16-18 forintot kaptak darabonként, míg a fogyasztói árak 40 forint körül alakultak.

Az árcsökkenés oka elsősorban az, hogy az európai túltermelésben kialakult felesleg nagy része Magyarországra került, emiatt számos hazai tojástermelő csökkentette a tojótyúk-telepítéseket, az állomány 2013 utolsó negyedévében a terméktanács becslése szerint 30-40 ezerrel mérséklődhetett, több üzem bezárt.

A hazai tojástermelők hosszabb távon a Baromfi Termék Tanács által indított Koronás Tojás védjegyprogramtól várják a belpiaci helyzet stabilizálódását.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt idén - 60 hónapos futamidőre - 38414 forintos kedvezményes törlesztővel kalkulálhatsz, míg 2021-től 40219 forintra ugrik a törlesztő. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Hozzászólások száma: 2 - Hozzászólok a fórumhoz
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS