2019. november 14. csütörtök Aliz

Veszély a magyar utakon: minden tizedik busszal, teherautóval súlyos gondok vannak


Az októberi közúti akcióban több mint 1200 teherautót és buszt ellenőriztek a közlekedési hatóság szakemberei. A problémás esetek aránya megegyezett a korábbi vizsgálatok során tapasztaltakkal, tízből egy járműnél tártak fel valamilyen szabályszegést.

Magyarország rendszeresen részt vesz a 14 európai ország közlekedési hatóságait tömörítő Euro Control Route (ECR) együttműködés havi-kéthavi gyakoriságú ellenőrzéseiben. Az októberi nemzetközi ellenőrzéssorozatban is a hazai autópályákon és főutakon dolgoztak a magyar szakemberek 2019. október 15. és 17. között. A járművek közlekedésbiztonsági és műszaki vizsgálatának kiemelt célja ezúttal a menetíró készülékek és a használatukra vonatkozó előírások betartásának ellenőrzése volt.

A hatóság munkatársai így a szállítási tevékenység dokumentációjának, a gépjármű alkalmasságának és a gépjárművezetői okmányoknak az ellenőrzése mellett fokozott figyelmet fordítottak a tachográffal kapcsolatos manipulációk kiszűrésére, a tachográf mentességet megalapozó tevékenység megfelelő igazolásának számonkérésére. 28 napra visszamenőlegesen vizsgálták, hogy a személyszállító és tehergépkocsik vezetői az előírt szünetekkel, a szabályos vezetési és pihenőidők betartásával ültek-e volánhoz.

Az akció ideje alatt több mint 1200 jármű ellenőrzése történt meg, az 1100 tehergépkocsi és 123 busz mintegy harmada külföldi volt. A megyei kormányhivatalok munkatársai 

92 teherautó és 24 busz vizsgálata során derítettek fényt különböző súlyú szabályszegésekre.

A menetíró készülékkel vagy a vezetési idővel kapcsolatos hiányosságot, mulasztást összesen 66 esetben tártak fel. Tizenkét járművet műszaki vagy közlekedésbiztonsági szabályszegés miatt azonnal kitiltottak a forgalomból, öt tehergépkocsi és hét autóbusz nem folytathatta az útját.

A 2019-ben eddig hat alkalommal végrehajtott ECR-akcióhetek során a Magyarországon megvizsgált több mint 6600 személy- és áruszállító járműből minden tízedik problémásnak bizonyult. A nemzetközi ellenőrzésben a közlekedésbiztonság javítása, a balesetek megelőzése és a szabálykövető vállalkozások védelme érdekében novemberben is részt vesz majd a magyar hatóság.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

A Pénzcentrum kalkulátorával könnyedén megtalálhatod a legolcsóbb személyi kölcsönt. Íme, itt egy konkrét példa: kalkulátorunkban 2 millió forintos hitelösszeget és 60 hónapos futamidőt adtunk meg. A törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 40 436 forintos törlesztőrészlettel a CIB nyújtja (THM 8,17%), de nem sokkal marad el ettől a Raiffeisen 40 505 forintos törlesztőt (THM 8,97%) ígérő ajánlata sem. Emellett érdemes még megemlíteni az Erste, az MKB, valamint a Cetelem konstrukcióját is. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS