13 °C Budapest

Veszély a magyar utakon: minden tizedik busszal, teherautóval súlyos gondok vannak

2019. október 24. 19:02

Az októberi közúti akcióban több mint 1200 teherautót és buszt ellenőriztek a közlekedési hatóság szakemberei. A problémás esetek aránya megegyezett a korábbi vizsgálatok során tapasztaltakkal, tízből egy járműnél tártak fel valamilyen szabályszegést.

Magyarország rendszeresen részt vesz a 14 európai ország közlekedési hatóságait tömörítő Euro Control Route (ECR) együttműködés havi-kéthavi gyakoriságú ellenőrzéseiben. Az októberi nemzetközi ellenőrzéssorozatban is a hazai autópályákon és főutakon dolgoztak a magyar szakemberek 2019. október 15. és 17. között. A járművek közlekedésbiztonsági és műszaki vizsgálatának kiemelt célja ezúttal a menetíró készülékek és a használatukra vonatkozó előírások betartásának ellenőrzése volt.

A hatóság munkatársai így a szállítási tevékenység dokumentációjának, a gépjármű alkalmasságának és a gépjárművezetői okmányoknak az ellenőrzése mellett fokozott figyelmet fordítottak a tachográffal kapcsolatos manipulációk kiszűrésére, a tachográf mentességet megalapozó tevékenység megfelelő igazolásának számonkérésére. 28 napra visszamenőlegesen vizsgálták, hogy a személyszállító és tehergépkocsik vezetői az előírt szünetekkel, a szabályos vezetési és pihenőidők betartásával ültek-e volánhoz.

Az akció ideje alatt több mint 1200 jármű ellenőrzése történt meg, az 1100 tehergépkocsi és 123 busz mintegy harmada külföldi volt. A megyei kormányhivatalok munkatársai 

92 teherautó és 24 busz vizsgálata során derítettek fényt különböző súlyú szabályszegésekre.

A menetíró készülékkel vagy a vezetési idővel kapcsolatos hiányosságot, mulasztást összesen 66 esetben tártak fel. Tizenkét járművet műszaki vagy közlekedésbiztonsági szabályszegés miatt azonnal kitiltottak a forgalomból, öt tehergépkocsi és hét autóbusz nem folytathatta az útját.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A 2019-ben eddig hat alkalommal végrehajtott ECR-akcióhetek során a Magyarországon megvizsgált több mint 6600 személy- és áruszállító járműből minden tízedik problémásnak bizonyult. A nemzetközi ellenőrzésben a közlekedésbiztonság javítása, a balesetek megelőzése és a szabálykövető vállalkozások védelme érdekében novemberben is részt vesz majd a magyar hatóság.

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 28. csütörtök
Gedeon, Johanna
13. hét
Március 28.
Nagycsütörtök
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem