2021. január 21. csütörtök Ágnes

Vége a trükközésnek: kiadja az Airbnb a bérbeadók bevételeit az adóhatóságnak


Az Airbnb kiadja bérbeadóinak bevételi adatait az osztrák adóhatóságnak, ennek alapján ellenőrzik a lakástulajdonosok adóbevallásait.

Az Airbnb tájékoztatja az osztrák adóhatóságot lakástulajdonosok a 2020. évi bérleti díj-bevételeiről. Az oe24.at szerint a hatóság ennek alapján ellenőrizheti a lakástulajdonosok adóbevallásait.

Az amerikai rövid távú lakásközvetítő, amelyet a közelmúltban vezettek be az amerikai értéktőzsdére, bérbeadói bevételeinek kiadását hosszú időn keresztül megtagadta. A Pénzügyminisztérium 2019-ben állított össze egy digitális csomagot, amely többek között az online bérbeadó platformokra is érvényes kötelezettségeket határoz meg.

Az Airbnb osztrák honlapján már bejelentette, hogy első jelentése, a "Finanz - 2020", január 31.-én jelenik meg. Az adóhatóság az Airbnb-től ekkor tudhatja meg, hogy a bérlők mennyit fizettek a lakástulajdonosoknak (beleértve a takarítási díjakat is). Többek között bemutatják a foglalt éjszakák számát is.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Hozzászólások száma: 1 - Hozzászólok a fórumhoz
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS


Private Investor Day 2021

Mibe fektessünk 2021-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked