2020. augusztus 9. vasárnap Emőd

Vasárnapi boltzár: a CBA és a Coop áll a háttérben

  • 2015. július 2. csütörtök 09:31

Izgalmas interjút adott a Heti Válasznak Baldauf László, a CBA elnöke.


Az interjúból az olvasható ki, hogy a CBA és a Coop közösen lobbizták ki a kormánynál, hogy vasárnaponként zárva legyenek a boltok Magyarországon (igaz, a vasárnap nyitva tartó boltok közül a legtöbb CBA - a szerk.).

Mint üzlettulajdonos, éjjel-nappal nyitva tartanám a boltomat, a lényeg az, hogy csörögjön a pénz, csilingeljen a kassza. De ennek is van emberi oldala. Szeptemberben lesz hatvan éve, hogy a kereskedelemben dolgozom. Rengeteg családi konfliktusnak, válásnak voltam tanúja a vasárnapi munkavégzés miatt. Elfogadhatatlan, hogy a kereskedelemben tevékenykedő több százezer ember azért dolgozzon vasárnap, mert sokan úgy gondolják, a korszerű élelmiszer-tárolók, a hosszan eltartható termékek ellenére sem elég nekik hét napból hat a bevásárlásra. Bárki bármit mond: a munkavállalók sok esetben a hónap négy vasárnapjából hármat végigdolgoztak. Az eladók, a boltvezetők ezért ingerültebbek, fáradtabbak voltak. Az összforgalomban hónapról hónapra emelkedést látok, így a vasárnapi nyitva tartás korlátozása biztosan nem lesz negatív hatással az eladások mennyiségére sem.

 - mondta a hetilapnak a CBA elnöke.

Baldauf arról panaszkodott, hogy megromlott a CBA kapcsolata a Coop-pal:

Még a vasárnapi nyitva tartás korlátozása érdekében is nehezen tudtunk összefogni.

 

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt idén - 60 hónapos futamidőre - 38414 forintos kedvezményes törlesztővel kalkulálhatsz, míg 2021-től 40219 forintra ugrik a törlesztő. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok (OTP Bank, Budapest Bank, ERSTE Bank, Cetelem, Provident, stb.) ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS


Portfolio HR Revolution 2020 Konferencia

Vörös riadó! A munkaerőpiac aktuális kérdései, kihívásai, és természetesen a lehetséges megoldások.

Sustainable World 2020 Konferencia

A jövő vállalata konferenciát, melyen a fenntarthatóságról, zöld finanszírozásról és befektetésekről, az energiatársaságok aktuális helyzetéről, és a zöld vállalatok kihívásairól, lehetőségeiről lesz szó.