7 °C Budapest

Varga belengette: áfacsökkentés jöhet

Pénzcentrum
2015. szeptember 30. 08:31

Mérlegelheti a kormány, hogy csökkentse a lakásépítések 27 százalékos áfáját, amely újabb lökést adhat a beruházásoknak - mondta a Magyar Idők szerdai számában megjelent interjúban Varga Mihály. A nemzetgazdasági miniszter arról is beszélt, hogy újabb ágazatokban lesz kötelező az online pénztárgép használata.

A tárcavezető szerint hamarosan újabb, a szolgáltató szektorban működő vállalkozások számára írják elő az online kasszák használatát, a jogszabály tervezetét már szövegezik. Az érintettek között lehetnek a szervizek, gépjárműalkatrész-kereskedők, pénzváltók, masszőrök, de vizsgálják annak lehetőségét is, hogy érdemes-e előírni, hogy diszkókban, fitneszklubokban is online kasszával állítsák ki a nyugtát. Varga Mihály emellett hangsúlyozta: fontos, hogy az érintetteknek megfelelő idő álljon a rendelkezésükre és lényeges, hogy az állam, ha szükséges, akkor mérlegelje, hogy adjon-e anyagi segítséget a gépek vásárlásához.

Varga Mihály beszélt arról is, hogy az étel- és italautomatákat is bekötnék a Nemzeti Adó- és Vámhivatalhoz. Elmondása szerint a feketegazdaság elleni fellépéssel kapcsolatban két elképzelés is megfogalmazódott: az egyik a cégek számlázási rendszerét kapcsolná össze a NAV-val, a másik pedig a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara ötlete volt, e szerint a vállalkozások készleteit csatlakoztatnák az adóhivatalhoz.

A tárca vezetője szerint folyamatosan elemzik, hogy az ezekből származó többletbevételt mire fordítsák. Jövőre egy százalékkal csökken a személyi jövedelemadó, illetve bizonyos húsáruk adója. "Úgy vélem, a későbbiekben a lakásépítések kapcsán is mérlegelheti a kormány a 27 százalékos forgalmi adó csökkentését" - nyilatkozta Varga Mihály.

Közölte azt is, hogy megbeszélésre hívta a bankrendszer képviselőit azt javasolva, tekintsék át együtt, miként fokozható a hitelezési aktivitás.

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem