2020. február 28. péntek Elemér

Vállalkozók figyelem: rengeteg támogás segíti a bővülést


Vállalkozóvá válni egyre egyszerűbb manapság, ha csak a formai oldalát nézzük, Ügyfélkapun keresztül már otthonról is elintézhetjük a hivatalos dolgokat. Az elektronikus közigazgatási ügyintézés lehetővé teszi, hogy pár kattintással egyéni vállalkozó lehessen szinte bárki.  Több ezer kis- és középvállalkozás működik hazánkban: egy program segítségével a versenyképességüket és nemzetközi terjeszkedésüket próbálják javítani. Az Országos Vállalkozói Mentorprogram minden megyében elérhető, országos lefedettségű lehetőség.

A vállalkozóknak szóló programban szakmai mentoráláson túl a legnagyobb feladat a cégvezetők szemléletformálása. Talán kevesen tudják, de a kezdő vállalkozásokat a Nemzeti Adó- és Vámhivatal is mentorálja, ha az érintettek igényelik a segítséget.

Már a kezdetekkor jól át kell gondolni, hogy az adott vállalkozás mivel is szeretni foglalkozni, pénzügyi terveket készíteni, találni valamilyen piaci rést, hogy milyen terméket kínáljon a leendő ügyfelei számára. A kezdeti években - főleg, ha semmilyen segítséget nem kaptak korábban - az új vállalkozók nehezebben indíthatják be üzletüket, de akár évekkel is később is akadozhat a sikeresség.

Ezen próbál segíteni a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara az Innováció és Technológiai Minisztérium, valamin a SEED Kisvállalkozás-fejlesztési Alapítvány közös programja. Az Országos Vállalkozói Mentorprogram egyedülálló lehetőséget biztosít a jelentkezők számára. A program a hazai mikro-, kis- és közepes vállalatoknak szól, céljuk, hogy minél nagyobb - elsősorban - gazdasági növekedést érjenek el az említett résztvevők.

A program mögött álló filozófia az nagyon egyszerű. Ma Magyarországon minden száz vállalkozásból 99 a mikro, kis és középvállalkozás kategóriájába tartozik és egyértelmű számok mutatják, hogy a nyugat-európai, hasonló kaliberű cégekkel összevetve alacsonyabb hatékonysággal működnek ezek a cégek. Ez azt jelenti, hogy a magyar gazdaságnak a legnagyobb növekedési potenciálját jelentik.

- közölte Mónus Levente, a vállalkozói program Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei koordinátora a Hellovidék kérdésére.

A teljes cikk a Hellovidék oldalán olvasható.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

A Pénzcentrum kalkulátorával könnyedén megtalálhatod a legolcsóbb személyi kölcsönt. Íme, itt egy konkrét példa: kalkulátorunkban 2 millió forintos hitelösszeget és 60 hónapos futamidőt adtunk meg. A törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 40 436 forintos törlesztőrészlettel a CIB nyújtja (THM 8,17%), de nem sokkal marad el ettől a Raiffeisen 40 505 forintos törlesztőt (THM 8,97%) ígérő ajánlata sem. Emellett érdemes még megemlíteni az Erste, az MKB, valamint a Cetelem konstrukcióját is. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

Aldi

03.01-04.05
Országos

Lidl

02.27-03.04
Országos

Interspar

02.27-03.04
Országos

Spar

02.27-03.04
Országos

Auchan

02.27-03.04
Országos

Aldi

02.27-03.04
Országos

Tesco

02.27-03.04
Országos

Interspar

02.26-04.03
Országos

  Ajánlatunk