2020. november 29. vasárnap Taksony

Vállalkozók figyelem: rengeteg támogás segíti a bővülést


Vállalkozóvá válni egyre egyszerűbb manapság, ha csak a formai oldalát nézzük, Ügyfélkapun keresztül már otthonról is elintézhetjük a hivatalos dolgokat. Az elektronikus közigazgatási ügyintézés lehetővé teszi, hogy pár kattintással egyéni vállalkozó lehessen szinte bárki.  Több ezer kis- és középvállalkozás működik hazánkban: egy program segítségével a versenyképességüket és nemzetközi terjeszkedésüket próbálják javítani. Az Országos Vállalkozói Mentorprogram minden megyében elérhető, országos lefedettségű lehetőség.

A vállalkozóknak szóló programban szakmai mentoráláson túl a legnagyobb feladat a cégvezetők szemléletformálása. Talán kevesen tudják, de a kezdő vállalkozásokat a Nemzeti Adó- és Vámhivatal is mentorálja, ha az érintettek igényelik a segítséget.

Már a kezdetekkor jól át kell gondolni, hogy az adott vállalkozás mivel is szeretni foglalkozni, pénzügyi terveket készíteni, találni valamilyen piaci rést, hogy milyen terméket kínáljon a leendő ügyfelei számára. A kezdeti években - főleg, ha semmilyen segítséget nem kaptak korábban - az új vállalkozók nehezebben indíthatják be üzletüket, de akár évekkel is később is akadozhat a sikeresség.

Ezen próbál segíteni a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara az Innováció és Technológiai Minisztérium, valamin a SEED Kisvállalkozás-fejlesztési Alapítvány közös programja. Az Országos Vállalkozói Mentorprogram egyedülálló lehetőséget biztosít a jelentkezők számára. A program a hazai mikro-, kis- és közepes vállalatoknak szól, céljuk, hogy minél nagyobb - elsősorban - gazdasági növekedést érjenek el az említett résztvevők.

A program mögött álló filozófia az nagyon egyszerű. Ma Magyarországon minden száz vállalkozásból 99 a mikro, kis és középvállalkozás kategóriájába tartozik és egyértelmű számok mutatják, hogy a nyugat-európai, hasonló kaliberű cégekkel összevetve alacsonyabb hatékonysággal működnek ezek a cégek. Ez azt jelenti, hogy a magyar gazdaságnak a legnagyobb növekedési potenciálját jelentik.

- közölte Mónus Levente, a vállalkozói program Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei koordinátora a Hellovidék kérdésére.

A teljes cikk a Hellovidék oldalán olvasható.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Fontos! 2020. december 31-ig minden hazai banknál igényelhetőek az akciós fogyasztási hitelek, melyek kamata egységesen 5,9%. A kedvezményes személyi kölcsön kamata viszont a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és így magasabb lehet a törlesztőrészlet is, ezért nagyon fontos, hogy már most a számunkra legmegfelelőbb konstrukciót válasszuk! Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk

Indul a karácsonyi roham: tömegek rohanták meg ezekért a Tescót, Lidlt, Spart
Mutatjuk a vásárlók kedvenc termékeit boltláncoként!


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS