2020. július 8. szerda Ellák

Vádat emeltek Gáspár Győző ellen: ezt a büntetést kérte rá az ügyészség


Vádat emelt Gáspár Győző ellen a Nógrád Megyei főügyészség jelentős vagyoni hátrányt okozó, üzletszerűen elkövetett költségvetési csalás miatt - közölte az M1 Híradó.

A vádirat szerint Győzike 2012 és 2016 között több nagy értékű személyautót hozott be külföldről, majd azokat több cégen keresztül eladta, az értékesítéshez kapcsolódó közterheket azonban nem fizette meg. Összesen tizenkilencmillió forinttal károsította meg az államkasszát, de az eljárás alatt a kárt teljes egészében megtérítette.

A vádiratban az ügyészség csak pénzbüntetés kiszabását indítványozza.

Gáspár Győzőt korábban sikkasztással is vádolták, de a NAV nyári határozata szerint a beszerzett bizonyítékok alapján nem lehet minden kétséget kizáróan bizonyítani, hogy sikkasztott volna. A gyanú egyébként az volt, hogy az apja érdekkörébe tartozó, román székhelyű cég magyar számlájáról 50,4 millió forintot vett ki, azt magára és családjára költötte és ezután nem adózott.

Gáspár Győzőt egyébként 2012-ben felfüggesztett börtönre ítélte a bíróság, mert feleségével 27,5 millió forint személyi jövedelemadót nem fizettek be.

A borítókép forrása: MTI Fotó/ Komka Péter

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt idén - 60 hónapos futamidőre - 38414 forintos kedvezményes törlesztővel kalkulálhatsz, míg 2021-től 40219 forintra ugrik a törlesztő. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Hozzászólások száma: 1 - Hozzászólok a fórumhoz
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS