2021. március 2. kedd Lujza

Üzent a vendéglátósoknak Gulyás Gergely: aki idő előtt kinyit, keményen megbüntetik


Aki februárban, a korlátozások ellenére kinyit, azt megbüntetik, 6 hónapra bezárhatják - mondta a vendéglátósok nyitási akciója kapcsán Gulyás Gergely a kormányinfón. A miniszter megérti a vendéglátósokat, ám türelemre kéri őket, mert a jogszabályok mindenkire vonatkoznak.

A kormánynak kötelessége fellépni minden jogszabálysértő magatartás ellen, így azokat a vendéglátóegységeket, amelyek februárban a korlátozások ellenére kinyitnak, 6 hónapra bezárhatják - mondta Gulyás Gergely.

A kancelláriaminiszter kijelentette: megérti a vendéglátósokat, ám türelemre kéri őket, mert a jogszabályok mindenkire vonatkoznak, az intézkedések fenntartása kapcsán teljes a szakmai konszenzus. A kormány március elsejéig hosszabbította meg a korlátozások hatályát, enyhíteni pedig akkor fognak, ha javulnak a járványügyi adatok, vagy pedig elegendő vakcina lesz Magyarországon.

Elfogadják a vendéglátósok kritikáját, így arról döntött a kormány, hogy az ágazati bértámogatások kifizetését felgyorsítják. 27 milliárd forintnyi támogatás érkezett be eddig, ebből 7 milliárdot fizettek ki. Gulyás Gergely azt is elmondta, hogy a lazításokat a vendéglátóegységekre vonatkozó korlátozások enyhítésével kezdik majd, amikor erre lehetőség lesz, a járványügyi helyzet miatt viszont ez most nem lehetséges.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk

Krízishelyzetben a magyar dolgozók: visszaütnek a szőnyeg alá söpört problémák
Az első lépés megküzdeni azzal a terhes gondolattal, hogy nem tudunk visszatérni a járvány előtti normákhoz...


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

Interspar

02.25-03.03
Országos

Spar

02.25-03.03
Országos

Aldi

02.25-03.03
Országos

Lidl

02.25-03.03
Országos

Interspar

02.24-03.31
Országos


Private Investor Day 2021

Mibe fektessünk 2021-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked