2019. november 14. csütörtök Aliz

Trónfosztás a gazdagsági listán: megint Bill Gates a legvagyonosabb


Ismét felülhet a gazdagok trónjára Bill Gates, ugyanis a dolgok jelen állása szerint újra a Microsoft alapítója a legvagyonosabb ember a világon. Az eddigi listavezető Jeff Bezosnak a válása miatt csökkent a vagyona - mondjuk még így is 104 milliárd dollárja van.

Újra Bill Gates, a Microsoft alapítója számít a legesleggazdagabb embernek a világon - írja a Forbes. Mindezt viszont nem annak köszönheti, hogy a saját vagyona hirtelen nagyot nőtt, hanem hogy az eddigi leggazdagabbnak hirtelen csökkent: Jeff Bezos Amazon-alapító vagyona most éppen csak 103,9 milliárd dollár, miután az Amazon részvényei 7 százalékkal vesztettek az értékükből csütörtökön.

Így lehetett, hogy Bill Gates 105,7 milliárd dolláros vagyonával ismét a leggazdagabbnak számít, feltételezhetően egészen addig, amíg az Amazon részvényárfolyama ismét emelkedni nem kezd.

Bezos 2018 óta volt a Forbes legpénzesebbeket összegző listájának az elején, ezzel 24 év után megszerezve az első helyet Gates-től. Ő volt viszont az első a Forbes-listán, akinek 100 milliárd dollárnál több pénze volt.

Első helyét egyébként nem rengette volna meg az árfolyam esése, ha nem kellett volna volt feleségével, Mackenzie Bezossal osztozkodnia a válása után. Bezos felesége, aki végig mellette volt azok alatt az évek alatt, amíg az Amazon garázscégből világbirodalommá fejlődött, 32,7 milliárd dolláros vagyonával maga is a világ leggazdagabb 20 emberének egyike. 

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

A Pénzcentrum kalkulátorával könnyedén megtalálhatod a legolcsóbb személyi kölcsönt. Íme, itt egy konkrét példa: kalkulátorunkban 2 millió forintos hitelösszeget és 60 hónapos futamidőt adtunk meg. A törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 40 436 forintos törlesztőrészlettel a CIB nyújtja (THM 8,17%), de nem sokkal marad el ettől a Raiffeisen 40 505 forintos törlesztőt (THM 8,97%) ígérő ajánlata sem. Emellett érdemes még megemlíteni az Erste, az MKB, valamint a Cetelem konstrukcióját is. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS