2021. január 21. csütörtök Ágnes

Trónfosztás a gazdaglistán: immár Elon Musknak van a legtöbb pénze a világon


Immár Elon Musk a világ leggazdagabb embere, vagyona több mint 185 milliárd dollár. Ezzel letaszította a trónról Jeff Bezost, aki 2017 óta vezette a listát.

Elon Musk január 7-én a világ leggazdagabb emberévé vált, vagyonának nettó értéke meghaladta a 185 milliárd dollárt - írja a CNBC. A Tesla árfolyamának csütörtöki emelkedésével Musk megelőzte Jeff Bezost, az Amazon alapítóját. Ő 2017 óta számított a világ leggazdagabb emberének 184 milliárd dollárjával.

Musk elmúlt évi vagyonosodása a történelem leggyorsabb emelkedésének számít: nagyjából 27 milliárd dollárral kezdte meg a 2020-as évet, de a Tesla árfolyama az elmúlt évben kilenceresére nőtt, több mint 150 milliárd dollárral növelte Musk nettó vagyonát.

A Tesla január 6-án érte el először a 70 milliárd dolláros piaci értékét, azaz többet ért az autótársaságok között, mint a Toyota, a Volkswagen, a Hyundai, a GM és a Ford együttvéve. Musk júliusban még csak a világ hetedik leggazdagabb embere volt, megelőzve Warren Buffett-tet, majd novemberben a világ második leggazdagabb emberének címét vette át Bill Gatestől.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS


Private Investor Day 2021

Mibe fektessünk 2021-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked