2020. július 4. szombat Ulrik

Továbbra is lesznek Alexandra könyvesboltok?


Miután csődbe ment a korábban 56 Alexandra könyvesboltot üzemeltető Rainbow Üzletlánc, most  mintegy 30 bolt átvételéről tárgyal a bérbeadókkal a Bookangel Kft. - írja a Világgazdaság.

Az Alexandra hálózatot korábban üzemeltető, Matyi Dezső pécsi vállalkozó érdekeltségébe tartozó Pécsi Direkt Kft. ellen továbbra is csődbűncselekmény gyanúja miatt nyomoz az adóhivatal, ráadásul 102 hitelező több mint 9 milliárd forintot követel tőle.

A Bookangel annak is keresi a jogi lehetőségét, hogy az Alexandra márkanévvel vigye tovább a boltokat. A mintegy 100-120 dolgozót készek azonnal átvenni, miközben gazdasági szakemberekkel újítanák meg a menedzsmentet. A cég azt állítja, hogy rendelkezik a zökkenőmentes folytatáshoz szükséges logisztikai hálózattal és informatikai rendszerrel. Amint egyezségre jutnak a bérbeadókkal, megkezdik az értékmentést, pontos leltárt készítenek a kiadók fellelhető könyveiről.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

A koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak csökkentése érdekében a kormány 2020. március 19-től - többek között - maximalizálta a fogyasztási hitelek teljes hiteldíj mutatóját (THM). Érdemes azonban körültekintően választani, mivel a kedvezményes személyi kölcsön kamata a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és az új, jellemzően magasabb kamatszint miatt megugrik a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

  Ajánlatunk