7 °C Budapest

Szintet lépett Jeff Bezos: soha senki nem volt még ilyen gazdag a világon

2020. augusztus 27. 16:30

Most először lépte át valakinek a vagyona a 200 milliárd dollárt (több mint 6000 milliárd forintot) a világon: Jeff Bezos Amazon-alapító ezzel messze a világ leggazdagabb embere lett a Forbes szerint, a második Bill Gates 116,1 milliárd dolláros vagyonnal rendelkezik.

Amióta a Forbes nyilvántartja és listázza, hogy a világ leggazdagabb embereinek mennyi vagyona lehet, senki sem volt még dollárban kétszázmilliárdos. A szerdai tőzsdezárás után azonban Jeff Bezos Amazon-alapító vagyona - aminek 90 százalékát az Amazon-pakettje teszi ki - elérte a 205 milliárd dollárt.

Válogass a kedvezményes személyi hitelek között a Pénzcentrum kalkulátorában!

Bezos extrém gazdagodásának forrása az, hogy az Amazon részvényárfolyama az idén - köszönhetően a járványnak - durván 80 százalékkal emelkedett. A cégalapító vagyona idén január elsején "még csak" 115 milliárd dollárnyi volt.

A második helyezett Bill Gates vagyonát a Forbes 116,1 milliárd dollárra teszi. Bezos ráadásul ennél is sokkal módosabb lenne, ha tavaly nem vált volna el feleségétől, akinek az egyezség szerint az Amazon pakettjének negyedét kellett átadnia, ez ma 63 milliárd dollárt ér.

Mark Zuckerberg Facebook-alapító becsült vagyona most lépte át először a 100 milliárd dollárt, 103,1 milliárddal. A három amerikai szupergazdagon kívül a világon még egy ember tartozik a dollárszázmilliárdosok klubjába: Bernard Arnault, a luxus divatmárkákat gyűjtő LVMH elnöke, hozzájuk tartozik a Louis Vuitton is többek között.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem