2 °C Budapest

Széchenyi Kártya Program (x)

Pénzcentrum
2017. november 23. 16:20

Másfél évtizede a vállalkozókért.

2017 őszén az eddigi 50 millióról 100 millió forintra emelkedett a Széchenyi Kártya Program keretében igényelhető valamennyi hiteltípus maximális hitelösszege.

Egy ország gazdaságának gerincét a kis- és középvállalkozások adják: számottevő mértékben járulnak hozzá az adott ország GDP-jéhez, és a munkaerő túlnyomó többségét is ebben a szektorban foglalkoztatják. Erősítésük, fejlesztésük valamennyi ország elemi érdeke.

A hazai kkv-k egyik legnagyobb problémája mindig is a tőke- és forráshiány volt. Finanszírozási nehézségeik megoldására a kormányzat 2002-ben államilag támogatott, kedvezményes feltételrendszerű, tárgyi biztosíték nélküli folyószámlahitel bevezetését karolta fel, amelyet Széchenyi Kártya Programnak neveztek el.

A Széchenyi Kártya Programnak köszönhetően havonta átlag 17 milliárd forint hitelkihelyezés valósul meg, heti 300 db szerződés kerül megkötésre és óránként több mint 100 millió forint kerül be a magyar gazdaság, legfőképp a kkv szektor vérkeringésébe.

A Széchenyi Kártya szabad felhasználású, éven belüli finanszírozási igények kezelésére szolgáló hitellehetőség, amely akár tárgyi fedezet-mentesen, közjegyzői okiratba foglalási kötelezettség előírása nélkül is, állami kamat- és kezességi díjtámogatás mellett igényelhető. Az MKB a hitelkerethez bankkártyát is kibocsát, melynek segítségével a kártyatulajdonos belföldön és külföldön egyaránt könnyen és gyorsan hozzáférhet számlája egyenlegéhez. A Széchenyi Kártya iránt érdeklődő ügyfelek részére a Bank 24 órán belüli előminősítési lehetőséget biztosít, hogy még a konkrét hitelkérelem benyújtását megelőzően előzetes információt kapjanak arról, hogy a Bank tudja-e és ha igen mekkora összegben, milyen feltételekkel biztosítani számukra a Széchenyi Kártyát. A Széchenyi Beruházási Hitel maximum 10 éves futamidejű, akár 100 millió Ft összegű hitel lehetőséggel segítheti a magyar mikro-, kis és középvállalatok fejlődését. A konstrukciót igénylő vállalkozások az évi 5%-os állami kamattámogatásnak köszönhetően jelenleg nettó 0%-os kamatozású beruházási hitelhez juthatnak. Az MKB Bank a konstrukció keretében már megkezdett beruházást is finanszíroz.

A Széchenyi Támogatást Megelőlegező Hitel, valamint a Széchenyi Önerő Kiegészítő Hitel szintén állami kamat- és kezességi díjtámogatással igényelhető. Ezek a konstrukciók az Európai Uniós pályázaton elnyert, vissza nem térítendő támogatás előfinanszírozására és az adott pályázat önerejének kiegészítésére biztosítanak lehetőséget. A 3 éves futamidőre is igényelhető Széchenyi Forgóeszközhitel is elérhető az MKB Bank fiókjaiban a megemelt keretösszeggel, állami kamat- és kezességi díjtámogatás mellett.

A mostani jelentős hitelösszeg emelkedés következtében a Széchenyi Kártya Program a jövőben a mikro-és kisvállalkozásokon kívül, a gazdasági kormányzat által kiemelten kezelt középvállalatok számára is kifejezetten vonzó alternatíva.

 

                                                                                                             

(x)

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 25. csütörtök
Márk
17. hét
Április 25.
Malária világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem