2018. december 14. péntek Szilárda

Százmilliókat gyűjtögettek össze erdőkben, mezőkön az élelmes magyarok


Rengeteg csigát, gombát szedtek össze a hobbiszinten gyűjtögetők a NAV adatai szerint. Az élelmes magyarok zsebében 1,3 milliárd forint landolt.

Meglepően sok pénzt hozott a hobbigyűjtők konyhájára az erdőkben, mezőkön a csiga- és gombagyűjtés és más, nem védett termények begyűjtése - derül ki a Magyar Idők cikkéből.

A munka mellett, nem őstermelőként, egyéni vállalkozóként gyűjtögetők bevételeit a két évvel ezelőtt bevezetett adószabály-módosítás is növelte: eszerint, amennyiben a begyűjtött terményt felvásárlónak adja tovább a magánszemély, csupán az összérték negyedéből kell levonni a 15 százalék SZJA-t, a többi legális jövedelem. Mivel ebből a forrásból a NAV-hoz a módosítás két és fél éve alatt összesen 50 millió forint érkezett be, kikövetkeztethető, hogy ebben a 30 hónapban csaknem 1,3 milliárd forint landolt a hobbiszintű gyűjtögetők zsebében.

NEM SZABAD TOVÁBB VÁRNI A LAKÁSVÁSÁRLÁSSAL!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor jobb, ha tudod, hogy lakáspiaci elemzők szerint az árak emelkedése lassul, és a finanszírozási költségek is rekord alacsony szinten vannak, de már nem biztos, hogy sokáig így is marad. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 20 éves futamidő mellett már 2,6 százalékos THM-el, és havi 57 332 forintos törlesztővel fel lehet venni a Budapest Banknál. De nem sokkal maradnak el ettől a további bankok ajánlatai sem: az Erste Banknál például 53 773 forintos törlesztőt ígér a 2,69 százalékos THM; míg az UniCredit Banknál némileg magasabb, 3,40 százalékos THM is alacsony, 55 028 forintos törlesztőt jelent. Érdemes még megnézni a Raiffeisen Bank, a CIB Bank és a többi magyar hitelintézet konstrukcióját, különböző hiteösszegek, és futamidők mellett is - ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk

Hatalmas újítás a magyar bankokban: órákon belül utalják a pénzt, ha megszorultál
Azért csak óvatosan a csábító pénzügyi ajánlatokkal!


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

  Ajánlatunk