2020. szeptember 30. szerda Jeromos

Rajtuk múlhat a magyar vidék jövője: újabb pofont kaptak a gender-tagadók


A Bács-Kiskun Megyei Kereskedelemi és Iparkamara szervezésében megvalósult Nők a vidékfejlesztésben és gazdaságfejlesztésben & Nősztorik című bajai rendezvény nem mást tűzött zászlajára, minthogy felhívja a figyelmet a hölgyek szerepére és hozzájárulására a vidék-, térség- és gazdaságfejlesztésében betölthető szerepének erősítésére, valamint a női vállalkozói lét lehetőségeinek és kihívásainak bemutatására - írja a HelloVidék.

Keveházi Kata, a JÓL-LÉT Alapítvány elnöke szerint minden változás az egyén szintjéről kell, hogy elinduljon, ezért a nőnek legelőször önmagára kell találnia ahhoz, hogy tovább tudjon lépni, amit követően azonban a környezetében lévők életére is hatalmas hatással tud lenni, ami végső soron legjobb esetben társadalmi kölcsönhatások sorozatát hozhatja magát.

A szakember meglátása szerint így a férfiak fiskális, profitorientált szemléletén utat törve bebizonyítható az is, attól még, hogy valami nyereséggel jár, nem biztos, hogy az adott szektor fejlődését eredményezi. Az pedig végképp egy elavult szemlélet, miszerint a nő helye a konyhában van, és hogy a család, valamint a karrier egymást kizáró tényezők egy hölgy életében.

További részletek a HelloVidék cikkében.

Címlapkép: Getty Images

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS


Öngondoskodás 2020

Befektetés, vagyon, megtakarítás

Portfolio Private Health Forum 2020

A koronavírus és a magánegészségügy

Budapest Economic Forum 2020

A magyar gazdasági csúcstalálkozó