2020. augusztus 8. szombat László

Növekedési hitel: több száz milliárdot igényeltek a vállalkozások

  • Portfolio
  • 2014. október 8. szerda 11:00

Erős hónapja volt a Növekedési Hitelprogramnak. A program második szakaszának tavaly október 1-jei indulása óta 402,7 milliárd forintnyi hitelszerződést kötöttek a kis- és középvállalkozások - közölte az MNB. A hitelek 58 százaléka friss beruházási hitel.


Augusztus 29-e óta 65,2 milliárd forintnyi hitelszerződést kötöttek a program keretében a vállalkozások. Az eddig a Növekedési Hitelprogram második szakaszában leszerződött összesen 402,7 milliárd forintnyi hitelből 330,1 milliárdot folyósítottak már a hitelintézetek. Hitelcél szerint az új (vagyis nem hitelkiváltási célú) beruházási hitelek 58 százalékos arányt képviselnek.

További érdekes adatok:

  • 13 588 ügylet köttetett eddig a program második szakaszában,
  • 9827 vállalkozás kapott hitelt,
  • a hitelek 98 százaléka új hitel,
  • az új beruházási hitelek részesedése 58 százalék, az EU-s támogatások előfinanszírozására folyósítottaké 15 százalék,
  • az új beruházási hitelek átlagos futamideje 6,9 év, a forgóeszköz-hiteleké 1,7 év, az EU-s hiteleké 1,4 év.

KIHÚZNA A BAJBÓL 2 MILLIÓ FORINT?

Fontos! 2020. december 31-ig minden hazai banknál igényelhetőek az akciós fogyasztási hitelek, melyek kamata egységesen 5,9%. A kedvezményes személyi kölcsön kamata viszont a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és így magasabb lehet a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS


Portfolio HR Revolution 2020 Konferencia

Vörös riadó! A munkaerőpiac aktuális kérdései, kihívásai, és természetesen a lehetséges megoldások.

Sustainable World 2020 Konferencia

A jövő vállalata konferenciát, melyen a fenntarthatóságról, zöld finanszírozásról és befektetésekről, az energiatársaságok aktuális helyzetéről, és a zöld vállalatok kihívásairól, lehetőségeiről lesz szó.