2021. január 26. kedd Vanda, Paula

Növekedési hitel: több száz milliárdot igényeltek a vállalkozások

  • Portfolio
  • 2014. október 8. szerda 11:00

Erős hónapja volt a Növekedési Hitelprogramnak. A program második szakaszának tavaly október 1-jei indulása óta 402,7 milliárd forintnyi hitelszerződést kötöttek a kis- és középvállalkozások - közölte az MNB. A hitelek 58 százaléka friss beruházási hitel.


Augusztus 29-e óta 65,2 milliárd forintnyi hitelszerződést kötöttek a program keretében a vállalkozások. Az eddig a Növekedési Hitelprogram második szakaszában leszerződött összesen 402,7 milliárd forintnyi hitelből 330,1 milliárdot folyósítottak már a hitelintézetek. Hitelcél szerint az új (vagyis nem hitelkiváltási célú) beruházási hitelek 58 százalékos arányt képviselnek.

További érdekes adatok:

  • 13 588 ügylet köttetett eddig a program második szakaszában,
  • 9827 vállalkozás kapott hitelt,
  • a hitelek 98 százaléka új hitel,
  • az új beruházási hitelek részesedése 58 százalék, az EU-s támogatások előfinanszírozására folyósítottaké 15 százalék,
  • az új beruházási hitelek átlagos futamideje 6,9 év, a forgóeszköz-hiteleké 1,7 év, az EU-s hiteleké 1,4 év.

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS


Private Investor Day 2021

Mibe fektessünk 2021-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked