2020. október 1. csütörtök Malvin

Nincs egyetértés: bizonytalan helyzetben a sofőrök

  • Népszava
  • 2019. január 11. péntek 10:30

Az Európai Parlament közlekedési bizottsága csütörtökön elvetette a sofőrök pihenőidejére és kiküldetésére vonatkozó indítványokat, és csupán a kabotázzsal kapcsolatos kezdeményezésekre bólintott rá - írja a Népszava.

Egyelőre nem lép életbe a közúti fuvarozók munkáját és munkakörülményeit szabályozni hivatott európai uniós törvénycsomag, miután az Európai Parlament közlekedési bizottsága elvetette azt, és csak a kabotázsal (olyan országon belüli szállítás, amelyet nem az adott állam gazdasági szereplői végeznek ) kapcsolatos kezdeményezéseket fogadta el.

A szabályozás szerint a külföldi munkavégzés esetén néhány nap múltán már a helyi bérek illetnék meg a sofőröket, illetve megtiltanák, hogy a sofőrök a kabinban töltsék a pihenőidejüket. A szabályozást több tagállam - így Magyarország is - ellenezte, mert a magyar álláspont szerint az hátrányosan érintené a hazai gépkocsivezetőket.

A kabotázsról született álláspont rögzíti, hogy a fuvarozók három napig vállalhatnak szállítmányozást egy másik tagállam területén belül.

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS


Öngondoskodás 2020

Befektetés, vagyon, megtakarítás

Portfolio Private Health Forum 2020

A koronavírus és a magánegészségügy

Budapest Economic Forum 2020

A magyar gazdasági csúcstalálkozó