2021. január 19. kedd Sára, Márió

Nincs egyetértés: bizonytalan helyzetben a sofőrök

  • Népszava
  • 2019. január 11. péntek 10:30

Az Európai Parlament közlekedési bizottsága csütörtökön elvetette a sofőrök pihenőidejére és kiküldetésére vonatkozó indítványokat, és csupán a kabotázzsal kapcsolatos kezdeményezésekre bólintott rá - írja a Népszava.

Egyelőre nem lép életbe a közúti fuvarozók munkáját és munkakörülményeit szabályozni hivatott európai uniós törvénycsomag, miután az Európai Parlament közlekedési bizottsága elvetette azt, és csak a kabotázsal (olyan országon belüli szállítás, amelyet nem az adott állam gazdasági szereplői végeznek ) kapcsolatos kezdeményezéseket fogadta el.

A szabályozás szerint a külföldi munkavégzés esetén néhány nap múltán már a helyi bérek illetnék meg a sofőröket, illetve megtiltanák, hogy a sofőrök a kabinban töltsék a pihenőidejüket. A szabályozást több tagállam - így Magyarország is - ellenezte, mert a magyar álláspont szerint az hátrányosan érintené a hazai gépkocsivezetőket.

A kabotázsról született álláspont rögzíti, hogy a fuvarozók három napig vállalhatnak szállítmányozást egy másik tagállam területén belül.

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS


Private Investor Day 2021

Mibe fektessünk 2021-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked