2019. január 16. szerda Gusztáv

Nincs egyetértés: bizonytalan helyzetben a sofőrök

  • Népszava
  • 2019. január 11. péntek 10:30

Az Európai Parlament közlekedési bizottsága csütörtökön elvetette a sofőrök pihenőidejére és kiküldetésére vonatkozó indítványokat, és csupán a kabotázzsal kapcsolatos kezdeményezésekre bólintott rá - írja a Népszava.

Egyelőre nem lép életbe a közúti fuvarozók munkáját és munkakörülményeit szabályozni hivatott európai uniós törvénycsomag, miután az Európai Parlament közlekedési bizottsága elvetette azt, és csak a kabotázsal (olyan országon belüli szállítás, amelyet nem az adott állam gazdasági szereplői végeznek ) kapcsolatos kezdeményezéseket fogadta el.

A szabályozás szerint a külföldi munkavégzés esetén néhány nap múltán már a helyi bérek illetnék meg a sofőröket, illetve megtiltanák, hogy a sofőrök a kabinban töltsék a pihenőidejüket. A szabályozást több tagállam - így Magyarország is - ellenezte, mert a magyar álláspont szerint az hátrányosan érintené a hazai gépkocsivezetőket.

A kabotázsról született álláspont rögzíti, hogy a fuvarozók három napig vállalhatnak szállítmányozást egy másik tagállam területén belül.

KIHÚZNA A BAJBÓL 500 EZER FORINT?

A Pénzcentrum kalkulátorával könnyedén megtalálhatod a legolcsóbb személyi kölcsönt. Mutatunk egy konkrét példát: kalkulátorunkban 500 ezer forintos hitelösszeget, és 60 hónapos futamidőt adtunk meg. A törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 11 608 forintos törlesztőrészlettel a Cetelem nyújtja (THM 15,33%), de nem sokkal marad el ettől a Cofidis 11 728 forintos törlesztőt (THM 15,34%) ígérő ajánlata sem. Emellett érdemes még megemlíteni a K&H, az ERSTE, valamint a Raiffeisen Bank konstrukcióját is. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk

Minden nap találkozol vele a boltokban: nem is gondolnád, hogy rákkeltő
Meddőséget, autizmust, koraszülést is okozhat - miért nincs még betiltva?


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS