2017. szeptember 23. szombat Tekla

Nem kell elbocsátástól tartani: a legtöbb cég bővítést tervez

A magyar munkaadóknak mindössze 5 százaléka tervez elbocsátást idén és 21 százalékuk növekedésre számít, derül ki a ManpowerGroup felmérésből, amelyet 750 munkaadó megkérdezésével készítettek.


Nem nagyon kell a kirúgástól tartania a munkavállalóknak, a cégek többsége elbocsátások helyett inkább növekedést tervez - derül ki a ManpowerGroup felmérésből, amelyet 750 munkaadó megkérdezésével készítettek.

A felvételi szándék csak 2 százalékponttal gyengébb az előző negyedévhez képest, de 6 százalékponttal nőtt a 2016-os harmadik negyedéves eredményekhez viszonyítva. A nyugat- és északkeleti régiókban jelentett erős felvételi szándékot a meglévők mellett, az újonnan nyitott gyárak, például autóalkatrészek, elektronika vagy építőanyagokat gyártó cégek határozzák meg.

A legerősebb felvételi szándékot a gyártás szektor munkáltatói jelentették +31 százalékos munkaerő-piaci mutató értékkel. Az építőipari szektor munkáltatói jelentõs, 27 százalékos gyarapodást jósolnak, és a pénzügyi és üzleti szolgáltatások munkaadói is egészséges felvételi szándékot jelentettek +22 százalékos kilátásokkal. A folyamatosan növekvő felvételi szándék a Szállítmányozás-raktározás és kommunikáció szektorokban is kimutatható, +20 százalékos mutatóval, valamint a nagykereskedelmi és kiskereskedelmi szektorban, ahol +17 százalékos felvételi szándékot jelentettek. Mindeközben másik két ágazatban, a villamosenergia-, gáz- és vízellátás, illetve a lakossági szolgáltatások szektorokban egy mérsékeltebb, +9 százalékos kilátással tekintenek a munkáltatók a következő három hónapra.

Az október-decemberi időszakban mind a nyolc régióban munkaerő-növekedést terveznek. Ha a cégméretet nézzük, az előző negyedévhez képest a kisvállalkozók es a középvállalatok 2 es 6 százalékpontos növekedést mutatnak, míg a mikrovállalkozások 6, a nagyvállaltok munkáltatói pedig 1 százalékpontos csökkenést jelentettek.

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

Gondolnád, hogy ezek az országok viszik hátukon a világot?

A lenti infografika megmutatja, hogy a világ országai mennyire veszik ki részüket a globális gazdaság gigantikus batyujából. Az Egyesült Államok és Kína a torta majd 40 százalékát szakítják...
 

Nem kell ide dizájnfarmer: csináld meg otthon

Ha neked is tetszenek a boltokban a dizájnfarmerek, de nem szeretnél ennyi pénz elkölteni, mutatunk néhány nadrágos trükköt.  
NÉPSZERŰ
FRISS

Interspar

09.21-09.27
Országos

Spar

09.21-09.27
Országos

Lidl

09.21-09.27
Országos

Auchan

09.21-09.27
Országos

Aldi

09.21-09.27
Országos

Tesco

09.21-09.27
Országos

Spar, Interspar

Borkatalógus
09.06-09.27
Országos

Diego

09.01-09.30
Országos