2017. szeptember 21. csütörtök Máté, Mirella

Nem kell elbocsátástól tartani: a legtöbb cég bővítést tervez

A magyar munkaadóknak mindössze 5 százaléka tervez elbocsátást idén és 21 százalékuk növekedésre számít, derül ki a ManpowerGroup felmérésből, amelyet 750 munkaadó megkérdezésével készítettek.


Nem nagyon kell a kirúgástól tartania a munkavállalóknak, a cégek többsége elbocsátások helyett inkább növekedést tervez - derül ki a ManpowerGroup felmérésből, amelyet 750 munkaadó megkérdezésével készítettek.

A felvételi szándék csak 2 százalékponttal gyengébb az előző negyedévhez képest, de 6 százalékponttal nőtt a 2016-os harmadik negyedéves eredményekhez viszonyítva. A nyugat- és északkeleti régiókban jelentett erős felvételi szándékot a meglévők mellett, az újonnan nyitott gyárak, például autóalkatrészek, elektronika vagy építőanyagokat gyártó cégek határozzák meg.

A legerősebb felvételi szándékot a gyártás szektor munkáltatói jelentették +31 százalékos munkaerő-piaci mutató értékkel. Az építőipari szektor munkáltatói jelentõs, 27 százalékos gyarapodást jósolnak, és a pénzügyi és üzleti szolgáltatások munkaadói is egészséges felvételi szándékot jelentettek +22 százalékos kilátásokkal. A folyamatosan növekvő felvételi szándék a Szállítmányozás-raktározás és kommunikáció szektorokban is kimutatható, +20 százalékos mutatóval, valamint a nagykereskedelmi és kiskereskedelmi szektorban, ahol +17 százalékos felvételi szándékot jelentettek. Mindeközben másik két ágazatban, a villamosenergia-, gáz- és vízellátás, illetve a lakossági szolgáltatások szektorokban egy mérsékeltebb, +9 százalékos kilátással tekintenek a munkáltatók a következő három hónapra.

Az október-decemberi időszakban mind a nyolc régióban munkaerő-növekedést terveznek. Ha a cégméretet nézzük, az előző negyedévhez képest a kisvállalkozók es a középvállalatok 2 es 6 százalékpontos növekedést mutatnak, míg a mikrovállalkozások 6, a nagyvállaltok munkáltatói pedig 1 százalékpontos csökkenést jelentettek.

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

Ennyivel keresnek többet a szakik külföldön, mint itthon

Valószínű, hogy senkinek sem kell magyarázni, mekkora hiány van ma itthon a jó szakemberekből. Sőt, nem csak a jókból, hanem egyáltalán a szakikból. Nagyon sokan külföldön próbálnak szerencsét...
 

Filléres mosogatószer, ami jobb, mint a bolti

Az olcsó mosogatószerek többsége nem jó minőségű, de már fillérekből, otthon is lehet szuper mosogatószert készíteni. Csak négy összetevő kell hozzá, néhány perc, és egy flakon, amibe aztán...
NÉPSZERŰ
FRISS

Interspar

09.21-09.27
Országos

Spar

09.21-09.27
Országos

Lidl

09.21-09.27
Országos

Auchan

09.21-09.27
Országos

Aldi

09.21-09.27
Országos

Tesco

09.21-09.27
Országos

Spar, Interspar

Borkatalógus
09.06-09.27
Országos

Diego

09.01-09.30
Országos