2021. január 21. csütörtök Ágnes

Nagyot megy Elon Musk: nemsokára a Tesla-vezér lehet a világ leggazdagabb embere


Kevesebb, mint 3 milliárd dollár kell ahhoz, hogy a Tesla vezére, Elon Musk megelőzze vagyonával Jeff Bezost és ezzel ő legyen a világ leggazdagabb embere.

Azzal, hogy szerdán 2,8 százalékot emelkedett a Tesla árfolyama, Elon Musk vagyona 3 milliárd dolláron belül megközelítette Jeff Bezosét, akit a világ leggazdagabb embereként tartanak számon.

Szerdán Elon Musk vagyona elérte a 181,1 milliárd dollárt, az Amazon-alapító Bezosnak jelenleg 184 milliárdja van

- írj a Bloomberg.

Elon Musk szinte kettesével veszi a lépcsőfokokat a leggazdagabbak listáján, 12 hónap alatt több mint 150 milliárd dollárral gazdagodott, amihez fogható vagyonnövekedés a lap szerint még vélhetően sosem volt a történelemben. Ebben legnagyobb részben a Tesla elképesztő tavalyi menetelése játszott szerepet, a cég részvényeinek árfolyama 743 százalékkal emelkedett, köszönhetően a pozitív befektetői hangulat mellett annak is, hogy a Tesla bekerült az S&P 500 indexet alkotók sorába.

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS


Private Investor Day 2021

Mibe fektessünk 2021-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked