2020. augusztus 9. vasárnap Emőd

Minden részét felhasználja a szőlőnek ez a borászat: mutatjuk, mi lesz a magokkal


A hetedik generációs villányi borászcsalád tagjaként Gere Andrea mindennapjait már gyermekkorától kezdve a szőlőtermesztés és a borkészítés határozta meg. Besegít a 75 hektáros, organikus birtokon, a család hoteljében és éttermében, ám néhány éve nagyot mert álmodni. Három éve, 2016-ban ezért mert elindulni egy újabb úton és úgy döntött, hogy közgazdász és borász ismeretei mellett a kozmetikai iparágba is beleássa magát - írja a HelloVidék.

Hosszú évek kutató-fejlesztő munkájának köszönhetően elkészült egy nagyon értékes és kitűnő minőségű alapanyag. A Gere Pincészet a Pécsi Tudományegyetemmel végzett közös kutatást, amelyben a szőlőmagban rejlő rengeteg, pozitív értéket szerették volna még jobban kihasználni.

A szőlőmag jótékony alkotóelemei közé tartozik ugyanis többek közt a boron, bioflavin, P-vitamin, a kálium, nátrium, kalcium, magnézium, illetve bizonyos nyomelemek, mint a vas, réz, molibdén és a mangán. Az egyik legnagyobb koncentrációban tartalmaz pozitív hatású anyagokat, antioxidánsokat, flavonoidokat, polifenolokat, és mindezek hatékonyan

csökkentik a szabadgyökök sejtkárosító hatásait.

Az organikus művelésű területen ráadásul nem terhelik túl a szőlőtőkéket, ezért ebben sokkal több hatóanyag koncentrálódik. Végül így készült el 2010-ben a család saját szőlőmagolaja, valamint a mikronszemcse finomságú szőlőmagőrleménye. A felhasználás folyamata azóta zajlik teljes egészében a pincészet saját üzemében, a Gere birtok bio-művelésű szőlőterületek alapanyagának felhasználásával.

A teljes cikk a HelloVidék oldalán olvasható.

Címlapkép: Getty Images

KIHÚZNA A BAJBÓL 2 MILLIÓ FORINT?

Fontos! 2020. december 31-ig minden hazai banknál igényelhetőek az akciós fogyasztási hitelek, melyek kamata egységesen 5,9%. A kedvezményes személyi kölcsön kamata viszont a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és így magasabb lehet a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS


Portfolio HR Revolution 2020 Konferencia

Vörös riadó! A munkaerőpiac aktuális kérdései, kihívásai, és természetesen a lehetséges megoldások.

Sustainable World 2020 Konferencia

A jövő vállalata konferenciát, melyen a fenntarthatóságról, zöld finanszírozásról és befektetésekről, az energiatársaságok aktuális helyzetéről, és a zöld vállalatok kihívásairól, lehetőségeiről lesz szó.