2020. január 24. péntek Timót

Minden részét felhasználja a szőlőnek ez a borászat: mutatjuk, mi lesz a magokkal


A hetedik generációs villányi borászcsalád tagjaként Gere Andrea mindennapjait már gyermekkorától kezdve a szőlőtermesztés és a borkészítés határozta meg. Besegít a 75 hektáros, organikus birtokon, a család hoteljében és éttermében, ám néhány éve nagyot mert álmodni. Három éve, 2016-ban ezért mert elindulni egy újabb úton és úgy döntött, hogy közgazdász és borász ismeretei mellett a kozmetikai iparágba is beleássa magát - írja a HelloVidék.

Hosszú évek kutató-fejlesztő munkájának köszönhetően elkészült egy nagyon értékes és kitűnő minőségű alapanyag. A Gere Pincészet a Pécsi Tudományegyetemmel végzett közös kutatást, amelyben a szőlőmagban rejlő rengeteg, pozitív értéket szerették volna még jobban kihasználni.

A szőlőmag jótékony alkotóelemei közé tartozik ugyanis többek közt a boron, bioflavin, P-vitamin, a kálium, nátrium, kalcium, magnézium, illetve bizonyos nyomelemek, mint a vas, réz, molibdén és a mangán. Az egyik legnagyobb koncentrációban tartalmaz pozitív hatású anyagokat, antioxidánsokat, flavonoidokat, polifenolokat, és mindezek hatékonyan

csökkentik a szabadgyökök sejtkárosító hatásait.

Az organikus művelésű területen ráadásul nem terhelik túl a szőlőtőkéket, ezért ebben sokkal több hatóanyag koncentrálódik. Végül így készült el 2010-ben a család saját szőlőmagolaja, valamint a mikronszemcse finomságú szőlőmagőrleménye. A felhasználás folyamata azóta zajlik teljes egészében a pincészet saját üzemében, a Gere birtok bio-művelésű szőlőterületek alapanyagának felhasználásával.

A teljes cikk a HelloVidék oldalán olvasható.

Címlapkép: Getty Images

KIHÚZNA A BAJBÓL 500 EZER FORINT?

A Pénzcentrum kalkulátorával könnyedén megtalálhatod a legolcsóbb személyi kölcsönt. Mutatunk egy konkrét példát: kalkulátorunkban 500 ezer forintos hitelösszeget, és 48 hónapos futamidőt adtunk meg. A törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 12 178 forintos törlesztőrészlettel a CIB nyújtja (THM 8,17 %), de nem sokkal marad el ettől a K&H 13 411 forintos törlesztőt (THM 13,79%) ígérő ajánlata sem. Emellett érdemes még megemlíteni a Budapest Bank és az Oney konstrukcióját is. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS