15 °C Budapest

Milliókat bukott az ismert magyar énekesnő: jól átverték

Pénzcentrum
2014. március 12. 16:22

Csúnyán átverték Szklenár Gabriellát, ismertebb nevén Baby Gabit! A csinos énekesnő öt év után jött rá, hogy álkönyvelő intézi cégük, a Baby Gabi Music House Bt. ügyes-bajos dolgait.

A Blikk információi szerint a kamukönyvelő többek közt az adóbevallásokat sem intézte rendesen, ezért a befizetések is elmaradtak, a NAV hátralékkezelési osztálya pedig végrehajtást indított a bt. ellen. Végül kényszer-végelszámolással megszüntették a céget.

Botrány: így verik át a lakásvásárlókat Magyarországon - KATTINTS!

- Régóta ismertem ezt a nőt, de ezek szerint rosszul... Azt mondta, könyvelő, szívesen segít a cég ügyeiben. Mivel ismerős volt, papírt sem írtunk, hogy vállalja a felelősséget. Azért derült ki, hogy átvert, mert az egyik korábbi cégtársam megtudta: nincs fizetve a társadalombiztosítása - magyarázta a lapnak Gabi.

)

A történtek után az énekesnő mindent alaposan átnézetett. Kiderült, az álkönyvelő sem a befizetnivalókat, sem az adóbevallásokat nem intézte rendesen. Az adóbevalláshoz egyáltalán nem értett. Évekig nem is csinálta! Nekem meg csak a bankszámlaszámokat küldte, mikor hova és mennyit utaljak. Én pedig jóhiszeműen mindig időben utaltam is a pénzt, de utóbb kiderült, fogalma sem volt, igazából hová mennyit kellene befizetni - mondta Gabi, akinek több millióba került, hogy helyrehozza az álkönyvelő által okozott kárt.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem csak Gabi cége szűnt meg

2013-ban már novemberben 30 ezer fölé emelkedett az éven belül megszűnő cégek száma Magyarországon, és ezzel megdőlt a 2010-es negatív rekord. A mostani cégtörlési hullám még a 2012-es felszámolási és végelszámolási dömping eredményeként dübörög végig a gazdaságon - az Opten céginformációs szolgáltató szerint.

November végéig 30 752 céget töröltek a cégbíróságok - ez kétezerrel több, mint a 2010-es egész éves rekord. A várakozásoknak megfelelően továbbra is rendkívül magas a megszűnések száma.

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 28. csütörtök
Gedeon, Johanna
13. hét
Március 28.
Nagycsütörtök
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem