2020. augusztus 7. péntek Ibolya

Micsoda? Szinte sehol nem olyan bonyolult egy céges adóbevallás, mint itthon


Magyarországon átlagosan 277 órába telik elkészíteni egy adóbevallást, ezt több adónem megszüntetésével lehet mérsékelni - írja a hvg.hu.

Az EU-s átlag 172 óra, a világátlag 237, ehhez képest itthon 277 óráig tart egy céges adóbevallás. Az MNB versenyképességi programjának egyik célja, hogy ez 170 órára csökkenjen.

Voltak már előrelépések ebben, a kormány például megszüntette a pornográf tartalmakra kivetett kulturális adót, a hitelintézeti különadót, egészségügyi hozzájárulás és a baleseti adó is. De megszűnt a végkielégítési különadó is. Emellett fokozatosan kivezetik az eva-t is.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt idén - 60 hónapos futamidőre - 38414 forintos kedvezményes törlesztővel kalkulálhatsz, míg 2021-től 40219 forintra ugrik a törlesztő. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS


Portfolio HR Revolution 2020 Konferencia

Vörös riadó! A munkaerőpiac aktuális kérdései, kihívásai, és természetesen a lehetséges megoldások.

Sustainable World 2020 Konferencia

A jövő vállalata konferenciát, melyen a fenntarthatóságról, zöld finanszírozásról és befektetésekről, az energiatársaságok aktuális helyzetéről, és a zöld vállalatok kihívásairól, lehetőségeiről lesz szó.