12 °C Budapest

Megszólalt az ingatlanközvetítő társaság: idén elmaradhat az osztalékfizetés

MTI
2020. március 29. 09:01

A Duna House Holding Nyrt. igazgatósága eredeti terveivel ellentétben nem javasolja osztalék kifizetését a Covid-19 járvány miatt kialakult rendkívüli helyzetben - közölte az ingatlanközvetítő és -fejlesztő társaság a Budapesti Értéktőzsde honlapján.

A társaság a 2019. negyedik negyedéves jelentésében még 450 millió forint összegű, törzsrészvényenként 130 forintos osztalékfizetést jelzett előre, a járvány miatt azonban az igazgatóság úgy döntött, hogy az április 17-re tervezett közgyűlés számára nem javasolja osztalékfizetés elfogadását.

A járvány gazdasági és a társaság piacaira gyakorolt hatásai jelenleg előre nem jelezhetőek. Az igazgatóság a kialakult bizonytalan környezetben a cégcsoport üzletmenetének folytonosságát és likviditási helyzetének megőrzését tartja elsődlegesnek rövid távon, így óvatossági okokból hozta meg döntését - írták a közleményben.

Hozzátették, hogy a társaság vezetése elkötelezett a stabil osztalékfizetés mellett, és amennyiben a 2020-ban átadni tervezett lakóingatlan-fejlesztési projektek és a cégcsoport likviditási helyzete lehetővé teszik, vissza fog térni a 2016-os tőzsdére lépés óta követett osztalékpolitikához.

A Duna House tavaly részvényenként 250 forint osztalékot fizetett, az előző évben pedig 177 forintot. A cégcsoport 2019-ben 7,892 milliárd forint konszolidált árbevételt és 1,073 milliárd forint adózott eredményt ért el a nemzetközi pénzügyi beszámolási standardok (IFRS) szerint. Az előző évben 7,985 milliárd forint árbevétel mellett 1,704 milliárd forint nyeresége volt. A társaság részvényeit a Budapesti Értéktőzsde prémium kategóriájában jegyzik.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 25. csütörtök
Márk
17. hét
Április 25.
Malária világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm