Megszólalt a magyar H&M a boltbezárások ügyében: egyelőre ennyit tudni

2020. október 7. 18:34

Bár Magyarországon idén egyetlen H&M üzlet sem zárt be vagy nyitott meg újonnan, a jövő bizonytalan. A Pénzcentrummal ugyanis azt közölte a divatcég, hogy 2021-re 350 üzletük bezárását tervezik világszerte, 100 új üzlet nyitása mellett. Az azonban, hogy ezek helyileg hol fognak megtörténni, még kérdéses.

A CNN múlt héten adta hírül, hogy a H&M 250 üzletét tervezi bezárni jövőre világszerte a koronavírus-járvány, és az emiatt igencsak megnövekedett online vásárlás okán. A nemzetközi hír kapcsán megkerestük a H&M magyarországi képviseletét, itthon lehet-e számítani boltbezárásokra, és ha igen, hol. 

Kiemelten fontosnak tartom elmondani, hogy a 250 üzlet bezárása nem a koronavírus miatt történik, ez része az üzletoptimalizálásunknak, amit már a vírus előtt is elkezdtünk. Azonban tény, hogy a COVID-19 helyzet felgyorsítja a digitalizációt, ami már a járvány előtt elkezdődött. Éppenezért, igyekszünk integrálni az üzleteinket és az online felületünket, hogy a lehető legjobb omni-modellt hozzuk  létre

- mondta el a Pénzcentrum kérdésére Pap-Dévényi Patrícia, a H&M Hennes & Mauritz Kft. kommunikációs menedzsere. A szakember hozzátette azonban azt is, hogy a vállalat portfoliójának az optimalizálása piaconként eltér. De mivel a boltjaik még mindig nagyon fontos részét képzik a modellnek, törekedni fognak arra, hogy azok megfelelő helyszíneken működjenek.

Idén összesen 50-nel csökken az üzleteink mennyisége világszerte, ugyanis a tervezett 170-nél picivel több, 180 üzlet zár vagy zárt be 2020-ban, és 130 új nyílt vagy fog nyílni még idén. 2021-re a 350 üzlet bezárását tervezzük és 100 új üzletet tervezünk nyitni, ennek eredményeképp üzleteink száma 250-nel csökken

- pontosította a bezárások számát illető információkat Pap-Dévényi Patrícia. A pontos számokon túl azonban arról egyelőre nincsenek információi a magyar félnek, hogy hazai üzletek érintve lesznek-e a nemzetközi átalakítás révén. Azt azonban megtudtuk, hogy idén, azaz 2020-ban a 180 bezárt H&M üzlet között nem volt magyar bolt, ahogy a 130 újonnan megnyílt egység között sem.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 18. csütörtök
Andrea, Ilma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem