2020. október 27. kedd Szabina

Megszólalt a magyar H&M a boltbezárások ügyében: egyelőre ennyit tudni


Bár Magyarországon idén egyetlen H&M üzlet sem zárt be vagy nyitott meg újonnan, a jövő bizonytalan. A Pénzcentrummal ugyanis azt közölte a divatcég, hogy 2021-re 350 üzletük bezárását tervezik világszerte, 100 új üzlet nyitása mellett. Az azonban, hogy ezek helyileg hol fognak megtörténni, még kérdéses.

A CNN múlt héten adta hírül, hogy a H&M 250 üzletét tervezi bezárni jövőre világszerte a koronavírus-járvány, és az emiatt igencsak megnövekedett online vásárlás okán. A nemzetközi hír kapcsán megkerestük a H&M magyarországi képviseletét, itthon lehet-e számítani boltbezárásokra, és ha igen, hol. 

Kiemelten fontosnak tartom elmondani, hogy a 250 üzlet bezárása nem a koronavírus miatt történik, ez része az üzletoptimalizálásunknak, amit már a vírus előtt is elkezdtünk. Azonban tény, hogy a COVID-19 helyzet felgyorsítja a digitalizációt, ami már a járvány előtt elkezdődött. Éppenezért, igyekszünk integrálni az üzleteinket és az online felületünket, hogy a lehető legjobb omni-modellt hozzuk  létre

- mondta el a Pénzcentrum kérdésére Pap-Dévényi Patrícia, a H&M Hennes & Mauritz Kft. kommunikációs menedzsere. A szakember hozzátette azonban azt is, hogy a vállalat portfoliójának az optimalizálása piaconként eltér. De mivel a boltjaik még mindig nagyon fontos részét képzik a modellnek, törekedni fognak arra, hogy azok megfelelő helyszíneken működjenek.

Idén összesen 50-nel csökken az üzleteink mennyisége világszerte, ugyanis a tervezett 170-nél picivel több, 180 üzlet zár vagy zárt be 2020-ban, és 130 új nyílt vagy fog nyílni még idén. 2021-re a 350 üzlet bezárását tervezzük és 100 új üzletet tervezünk nyitni, ennek eredményeképp üzleteink száma 250-nel csökken

- pontosította a bezárások számát illető információkat Pap-Dévényi Patrícia. A pontos számokon túl azonban arról egyelőre nincsenek információi a magyar félnek, hogy hazai üzletek érintve lesznek-e a nemzetközi átalakítás révén. Azt azonban megtudtuk, hogy idén, azaz 2020-ban a 180 bezárt H&M üzlet között nem volt magyar bolt, ahogy a 130 újonnan megnyílt egység között sem.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Fontos! 2020. december 31-ig minden hazai banknál igényelhetőek az akciós fogyasztási hitelek, melyek kamata egységesen 5,9%. A kedvezményes személyi kölcsön kamata viszont a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és így magasabb lehet a törlesztőrészlet is, ezért nagyon fontos, hogy már most a számunkra legmegfelelőbb konstrukciót válasszuk! Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

Aldi

10.22-10.28
Országos

Lidl

10.22-10.28
Országos

Auchan

10.22-10.28
Országos

Tesco

10.22-10.28
Országos

  Ajánlatunk

Öngondoskodás 2020

Befektetés, vagyon, megtakarítás

Portfolio Private Health Forum 2020

A koronavírus és a magánegészségügy

Budapest Economic Forum 2020

A magyar gazdasági csúcstalálkozó