16 °C Budapest

Luxusbiznisz: ennyit keres egyetlen haknival Gáspár Bea

2017. május 27. 16:00

Kétszázezret kaszál egy kétórás, élő főzőműsorral Gáspár Bea. Persze, ahogy Bea asszony fellépésének, úgy minden vállalkozásnak vannak költségei. A legtöbb pénzintézet azonban kiváló csomagokkal segíti az üzleti ötletek megvalósítását. Neked is van egy profitképes elképzelésed? Olvasd el cikkünket, segítünk finanszírozást találni.

Beindult a családi biznisz, mióta Gáspár Bea megnyerte a Konyhafőnök VIP-t. Bulvárértesülések szerint ugyanis szinte nem telik el úgy nap a műsor óta, hogy Bea asszony ne kapna valamilyen felkérést, a család pedig lecsapott a kínálkozó lehetőségre. A Győzike közösségi oldalán futó hirdetés szerint akár élőben is ki lehet bérelni a sztár-séfet.

Egy komplett csomag kétórás műsort tartalmaz, amiben benne van az, hogy Bea akár egy ötvenfős társaságnak is tart bemutatót, színpadon készíti el az ételt, utána pedig lehet vele fotózkodni, és még dedikál is. Ez mind kétszázezer forintba kerül

- árulta el a Bors érdeklődésére Bea férje, Gáspár Győző.

Habár sokaknak úgy tűnhet, hogy a műsor hozta népszerűséggel Gáspáréknak könnyű dolga van - csak főzőcskéznek picit az érdeklődőknek, aztán dől a lé -, azonban nem szabad elfeledkezni arról, hogy még a biztos sikert hozó vállalkozások elindításához, működtetéséhez is szükség van kezdő- és forgótőkére. Ahogy Bea műsorához is kellenek alapanyagok, színpadi technika, és megannyi más, úgy a többi hazai vállalkozásnak is kell a biztos anyagi háttér.

Az induló vállalkozások elsősorban a szegmensre jellemző, klasszikusnak mondható banki termékeket igénylik. Alapvető igény a bankszámlavezetés, ez egyszer jogszabályi kötöttség is, valamint a gazdálkodás átláthatósága miatt is elengedhetetlen. A magyarországi bankok nagy része dedikált számlaterméket kínál az induló vállalkozások számára, ezen számlacsomagok jellemzően 1-2 évig nyújtanak kedvezményes szolgáltatásokat, díjakat

- mondta el a Pénzcentrum érdeklődésére korábban Huszár István, az Erste Bank mikrovállalati szegmensének osztályvezetője. Hozzátette, kifejezetten fontos, hogy a vállalkozás működéséhez és igényeihez illeszkedő számlacsomagot válasszanak az ügyfelek, mivel ez elősegíti a banki költségek alacsonyan tartását.

"Induló vállalkozások számára bankügyeikben az egyszerű és gyors banki szolgáltatások elérése a legfontosabb. Tapasztalataink szerint a számlavezetés, valamint az elektronikus és mobilbanki szolgáltatások támogathatják őket a legjobban a kezdetekkor. Indulásnál fontos igény a kisvállalkozások részéről, hogy a banki költségek alacsony szinten maradjanak- erre megfelelőek a nagyon egyszerű és olcsó számlacsomagok, melyek akár több ingyenes átutalást is tartalmazhatnak" - közölte megkeresésünkre a K&H Bank.

Végeztünk egy gyors számolást a Pénzcentrum céges bankszámla összehasolnító kalkulátorával. Nézzünk egy példát: 20 millió forintos éves árbevétellel és havi 2 (max. 84 ezer forintos) bankon kívüli átutalással számolva a kalkulátorunk szerint az OTP Kisvállalkozói START számlacsomagnál a legkedvezőbb a kezdeti éves összköltség (6440 forint), ez azonban később 21 ezer forint fölé emelkedik. A kezdeti éves összköltséget tekintve a második legalacsonyabb csomagot is az OTP kínálja (8360 forint, később viszont 65 196 forint), a harmadik helyen viszont a Gránit Bank vállalkozói alapszámla 2, és a Startup számlacsomag áll, amelyek az első időszakban 8 976 forintos éves költséget jelentenek, és később is csak 16 976 forintig emelkednek. Említésre méltó még a CIB Bank ajánlata is 15 682 forintos éves költséggel, ami később sem éri el a 30 ezer forintot, valamint a Budapest Bank FIX Gyümölcsöző Csomagja, amelynek az első időszakban 11 715 forintos összköltséget jelent.

Beruházás nélkül nincs profit

Egy vállalkozás kezdeti szakaszában (általában az első évben) a költségek minimalizálása az egyik legfontosabb igény, mivel többségében ebben a periódusban még nincs profit. De az fiatal vállalkozások körében erős elvárás a rugalmasság is, hogy az akár menet közben felmerülő kiadások esetén is legyen mihez nyúlni. Az MKB Bank tapasztalatai szerint egy induló vállalkozásnak általában folyószámlahitel, tevékenységtől függően forgóeszköz hitel, vagy akár beruházási hitel nyújthat nagy segítséget a kezdeti időszakban.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A számlavezetésen túl jellemző a finanszírozási igény, ez egy franchise-vállalkozás esetén még hangsúlyosabb lehet, főként a magasabb induló költségek miatt (pl.: franchise díj). Egy új alapítású vállalkozás esetén a magasabb kockázat miatt alapvető kérdés a fedezettség. A piacon legjellemzőbb az új alapítású vállalkozások számára nyújtott jelzálog fedezetű hitelek. Itt is kiemelném az adott vállalkozás számára megfelelő hiteltípus kiválasztásának fontosságát

- mondta az Erste osztályvezetője.

Huszár István hozzátette: "A vállalkozás, pénzügyi lehetőségeinek, terveinek, valamint a pontos hitelcél meghatározásának kiemelt szerepe van a választásban - csak hogy néhányat említsek a legfontosabbak közül. Emellett fontos feltérképezni, milyen futamidőre, milyen fedezeti elvárások mentén és milyen költségekkel van lehetőség a finanszírozás igénybe vételére. Ehhez elengedhetetlen a szakértő tanácsadó és a megbízható banki partner kiválasztása, mivel csak így fogja a hitel támogatni a vállalkozás fejlődését és a hosszútávon fenntartható működést - mondta az Erste osztályvezetője.

Induló vállalkozások részére jellemzően fedezetalapú hiteleket ajánlunk, amelyek a hitelcél tekintetében nem tartalmaznak korlátokat, így a kezdő vállalkozások bármilyen költségét (beruházás, forgóeszköz, likviditási hiteligény, franchise díj) tudják finanszírozni. A legalább 1 éves gazdálkodási múlttal rendelkező vállalkozások lehetőségei már szélesebbek, a finanszírozás kiterjed a folyószámlahitelekre, többek között a Széchenyi kártyára illetve a forgóeszköz hitelekre

- árulta el lapunk érdeklődésére az OTP Business.

"Finanszírozási szempontból a K&H-nál új ügyfél esetében egy lezárt pénzügyi évet követően, meglévő ügyfélnél pedig fél év, bankunknál bonyolított forgalom után tudunk finanszírozást biztosítani. Utóbbi esetben a vállalkozás banknál bonyolított forgalma adja a finanszírozás alapját és jelentős segítséget tud adni a napi kiadásokhoz és a likviditás megteremtésében. Ebben az esetben a franchise hálózathoz való csatlakozás annyiban mindenképpen segíti a vállalkozást, hogy a franchise révén könnyebb a működés beindítása és a vevőkör, valamint a forgalom felfuttatása" - közölte a K&H.

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm