2019. április 26. péntek Ervin

Leleplező fotók: itt tombolnak a belvárosból kitiltott beerbike-osok


Meglepő helyen bukkantak fel a belvárosból száműzött sörbiciklik - szúrta ki a Pénzcentrum olvasója. Az új hely nem túlzottan turistacsalogató, de legalább itt még szabadon lehet beerbike-ozni.

Úgy tűnik, hogy elég meglepő helyre "költözött" az egyik magyar beerbike-vállalkozás miután a főváros számos kerületéből kitiltották a sörbicikliket. A Pénzcentrum egyik olvasója a hétvégén, kerékpározás közben botlott bele az egyik nagyobb beerbike-os vállalat sörbiciklijébe:

A Közvágóhídnál, a soroksári úti OBI mögött, kb. a Budapest Parkkal szemben a Soroksári Duna-parton ment a beerbike. Egy olyan részen, ahol rajtuk kívül csak horgászok voltak, hajléktalanok tanyáznak, borzasztóan lepukkant épületek, viskók. Ráadásul a folyópart sem nagy szám, Csepel északi része van ott szemben

- írta olvasónk, aki fotókat is küldött a sörbicajról, illetve a turistacsalogatónak korántsem nevezhető környezetről. Alább a térképen is mutatjuk, hol bukkant fel a beerbike.

Az egyik fotón látható a tréler is, amivel vélhetően odavitték a sörbiciklit. Arról pontosan nem tudni, hogy a Csepel rakpartról hová vezetett a túra. Megtaláltuk azt a céget is, amely a képen látható beerbike-ot kiadja. A honlapon nem tünetették fel, hogy honnan indulnak a túrák, így arról sincsen információ, hogy innen, Csepel magasságából startolnának, vagy ez lenne az egyik végállomása a sörbiciklizésnek.


A rozsdaövezetben bukkant fel egy beerbike. Fotó: olvasónk.

Olvasónk szerint külföldi vendégek hajtották a járgányt: angolul beszéltek, szólt a zene - ami egyébként eléggé zavarta a horgászokat.

Szürreális volt a látvány. Hát nyilván nem egy Andrássy út, de az üzletnek mennie kell

- tette hozzá a szemfüles olvasónk.


A festői környezet. Fotó: olvasónk

Ráadásul nem is olcsó egy ilyen beerbike-ot kibérelni: az említett cég honlapján csak a jármű kibérlése hétfőtől csütörtökig 18 ezer forint egy órára, másfélre 27 ezerbe kerül. Péntektől vasárnapig még ennél is drágábba: egy óra 19500 forint, másfél pedig 29250. Emellé még egy "csinos csapos hölgyet" is lehet kérni, aki 6 ezer forintért vállalja, hogy segít. Emellett a minimális italfogyaszták 15 ezer forint, de 20 liter sör 18 ezer forint, 30 liter pedig 27 ezer forintba kerül. De lehet bort, pezsgőt, cidert is kérni

Vannak különleges csomagajánlatok is: a leánybúcsús például egy órára 37800, 2 órára 57300 forint - ebben benne van 5 cider, 8 üveg bor, 1 üveg pezsgő és 3 liter ásványvíz. A legénybúcsú, dekoratív csapos hölggyel és 20 liter sörrel 43500 egy órára, 2-re pedig 69 ezer forint. Még van egy prémium csomagjuk is, ami 2 órás és 30 liter sört tartalmaz, valamint egy üveg pezsgőt, hat szendvicset és a csapos hölgyet is.

Az mondjuk más kérdés, hogy egy hatfős társaság (legalábbis ennyi szendvicset adnak, így gondoltuk, ekkora társaságnak szánják a csomagot) hogyan tud meginni mondjuk egy óra alatt 20 liter sört. Ez fejenként 3,3 liter, azaz több mint 6 doboz egyetlen óra alatt, tehát tíz percenként kellene benyakalni több mint fél litert folyamatosan. Nem egyszerű feladat, ráadásul lehet, hogy képszakadás is lenne a vége.

A belvárosba már nem mehetnek

A vállalkozó vélhetően azért döntött  úgy, hogy Budapest egy kevésbé turistabarát szegletében folytatja a beerbike-túrák szervezését, mert tavaly több budapesti kerület is kitiltotta a beerbike-okat. Így pedig a pesti oldal turisztikailag frekventált részein szinte mindenhol tilos a sörbicikli, és a szabályszegőket elég keményen meg is büntetik. Jelen állás szerint tilos beerbike-al közlekedni

  • Zuglóban
  • Terézvárosban
  • Lipótvárosban
  • és Óbudán is.

A kerületek többek között azzal indoklták a kitiltást, hogy rengeteg lakossági panasz érkezett a beerbike-osokra a hangoskodás és a szemetelés miatt, illetve a lassú jármű a közlekedést is nagyban akadályozta. Ráadásul a V. kerületben az önkormányzati tulajdonban lévő gyalogutakon és gyalogos övezetekben a sörbiciklin kívül még tilos a segway, az elektromos kerékpár, az elektromos roller, a hoverboard, az elektromos gördeszka, és a riksa használata is. Aki a rendeletet nem tartja be, akár 150 ezer forintos büntetésre, vagy 50 ezer forintos helyszíni bírságra is számíthat.


Turistacsalogató helyszín, háttérben a tréler, amin jöhetett a sörbicikli. Fotó: olvasónk.

A sorozatos kitiltások után a sörbicikli bérbeadók a Népszigetre hordták ki a brit legénybúcsúzókat, és a többi sörözés közben tekerni vágyó vendéget. Ám az illetékes XIII. kerületi önkormányzat is lépett: ősztől már ott sem szabad hajtani a piajárgányokat.

Mivel a beerbike-ok használata veszélyt jelent például a gyalogosokra is, emellett az italozók hangoskodása, a szemetelés, a zöldterület és a környezet szennyezése átlépi a közösség által eltűrni köteles határt, a módosított rendelet önállóan bírságolhatóvá teszi azt, aki ilyen járművet alkoholfogyasztás céljából más rendelkezésére bocsát, de a jármű használóit is

- közölte akkor a XIII. kerületi önkormányzat. Aki mégis beerbike-ot használ a területen, az súlyos helyszíni bírságra számíthat.

A Népsziget mellet a Hajógyári-szigetre is települtek sörbiciklisek, de a III. kerület is lépett, azóta Óbudás is tilos a beerbike használata.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

A Pénzcentrum kalkulátorával könnyedén megtalálhatod a legolcsóbb személyi kölcsönt. Íme, itt egy konkrét példa: kalkulátorunkban 1 millió forintos hitelösszeget és 60 hónapos futamidőt adtunk meg. A törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 26 778 forintos törlesztőrészlettel a Cetelem nyújtja (THM 13,69%), de nem sokkal marad el ettől a K&H 26 823 forintos törlesztőt (THM 13,79%) ígérő ajánlata sem. Emellett érdemes még megemlíteni a Budapest Bank, a Cofidis, valamint a CIB konstrukcióját is. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

Spar

04.25-04.30
Országos

Interspar

04.25-04.30
Országos

Aldi

04.25-04.30
Országos

Lidl

04.25-04.30
Országos

Auchan

04.25-04.30
Országos

Tesco

04.23-04.30
Országos

Praktiker

Tavasz, nyár, kert
04.04-07.31
Országos

  Ajánlatunk