2021. január 27. szerda Angelika

Koronavírus: lesznek cégek bőven, amelyek nem fogják túlélni a válságot

  • Portfolio
  • 2020. március 22. vasárnap 21:30

A közgazdászok vitatkoznak arról, hogy a recesszió rövid lesz-e, vagy eltart majd egy ideig, de a vállalatok már a világ minden táján érzik a csapást, ha máshol nem, a részvényárfolyamukban biztosan.

A kormányzatok világszerte korlátozzák a lakosság tevékenységeit, annak érdekében, hogy életeket mentsenek meg. Ezzel viszont jelentős veszteségeket okoznak a vállalatoknak. Kevesebben repülnek, kevesebben járnak étterembe, moziba, kevesebben vannak a szállodákban. A legtöbb amerikai és európai sportesemény fel lett függesztve. Az Apple és a Nike a Kínán kívüli üzletei nagy részét bezárta, a nagy autógyártók, mint a Ford, a Toyota, vagy a Volkswagen sorra állítják le amerikai és európai gyáraikat.

A Morgan Stanley becslései szerint a kiskereskedelmi egységekbe látogatók száma 60 százalékkal zuhanhat a következő hetekben, ahogy Amerikában és Európában egyre több üzletet zárnak be.

Sok vállalat lesz, amelyik átvészeli ezt a válságot. A kormányzatok igyekeznek a segítségükre sietni, Nagy-Britannia például a héten egy 330 milliárd fontos csomagot jelentett be, ami hitelgaranciákból és egyéb, a vállalatoknak nyújtott támogatásból áll. Donald Trump pedig a remények szerint egy 1000 milliárd dolláros csomagot készít elő.

De lesznek olyan cégek, akik még így sem fogják túlélni a vihart - jósolja az Economist. Túl korai még megmondani biztosan, hogy mely cégek mennek majd csődbe.

Friss hírek a koronavírusról a Pénzcentrum tematikus mellékletében - KATT!

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS


Private Investor Day 2021

Mibe fektessünk 2021-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked