6 °C Budapest

Kordáék minden pénzüket a szállodájukra költötték: most lemondanak róla?

2017. május 7. 15:00

Rengeteg pénzt költöttek Kordáék a szállodaként működő villájuk felújítására. Mire kész lett viszont úgy döntöttek, lemondanak az üzlet vezetéséről.

Akkora vagyont öltek a villa felújításába, hogy tudják, az ő életükben már nem térül meg. Az eredménnyel viszont nagyon elégedettek Kordáék.

Három hónapig a hotel felújítása miatt nem vállaltunk felkérést, ám ez végre lezárul, és nagyon elégedettek vagyunk az eredménnyel"

- mondta a Blikknek Korda György. A házaspár arra a komoly elhatározásra jutott, hogy bár részt vesznek a villa működtetésében, a valódi vezetést egy fiatal csapatra bízzák, amelyet nevelt lányuk, Alice irányít.

Alice-ra hagyjuk a villa vezetését, mi csak az ötleteinkkel, a tapasztalatainkkal egyengetjük a csapatot"

- mondta az énekes. A házaspár továbbra is a fellépésekből és a pókerből szeretne megélni. Eszük ágában sincs nyugdíjba menni, amíg bírják, énekelnek. Korda György már 60 éve énekel, és 16 éve kommentálja a pókerversenyeket.

A hatalmas felújításról korábban a Borsnak elárulták, hogy az épület összes nyílászáróját lecserélték, így remélik, hogy a téli fűtésszámla legalább a felére csökken majd. Emellett az összes ágyat lecserélték luxus fekhelyre, valamint minden szobában épített zuhanyzókat alakítottak ki.

Óriási nyereség a fenntartási költségeken

Az ingatlan felújítása - ha nem ekkora villáról van szó, hanem mondjuk egy családi házról, az esetek többségében néhány év alatt megtérül. Több felmérés is igazolja, hogy a hazai lakóépületek energetikai korszerűsítésével kb. annyi energiát lehetne megspórolni, amennyivel másfél hónapig biztosíthatnánk a teljes ország szükségletét. Ez rengeteg pénz: azon épületek, ahol nem történt efféle korszerűsítés, négyszer több pénzt emésztenek fel éves szinten, mint az új építésűek, vagy a már szakszerű energetikai beruházással korszerűsítettek.

Komplex felújítással akár 65-80 százalékkal is csökkenthető egy háztartás fogyasztása.

Az energiatakarékosság érdekében végzett felújítás és korszerűsítés sokféle lehet. Jelenthet hőszigetelést, felújíthatjuk vagy kicserélhetjük nyílászáróinkat, korszerűsíthetjük a fűtési rendszert.

A tapasztalatok szerint egy átlagos családi ház esetében a nyílászárók cseréjét tartalmazó beruházást átlagosan 1-1,5 millió forint közötti összegből lehet kihozni, míg a fűtéskorszerűsítés bekerülési költsége is e körül mozog.

Nagyon fontos szempont azonban, hogy ha már befektetünk, akkor megbízható nyílászárókat, illetve fűtési rendszert válasszunk. Habár ezek némileg drágábbak, megtérülési idejük jóval rövidebb a kevésbé jó minőségű társaiknál.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Egy tavaly év végi felmérés szerint a lakásfelújítás, mint hitelcél a lakásvásárlás után a legelfogadottabbnak számít Magyarországon. Ami a lakásfelújítás finanszírozását illeti, saját bevallása szerint a megkérdezettek 25 százaléka vesz igénybe banki hitelt a munkálatokhoz, az átlagos költségvetés pedig 670 ezer forint környékén mozog. Azok ugyanakkor, akik hitelből is finanszírozzák a felújítást, már átlagosan 685 ezer forintot igényelnek a pénzügyi szolgáltatóktól, miközben a saját erő mértéke 30 százalék körüli: ez azt jelenti, hogy ők átlagosan közel egymillió forintot fordítanak ingatlanuk felújítására.

Találd meg egyszerűen a számodra legjobb hitelt, amellyel felújíthatod a lakásodat.

Egy használt lakás vásárlása esetén nem szabad megfeledkezni, a súlyos szakemberhiány miatt egyre inkább egekbe szökő felújítási, és korszerűsítési költségekről, valamint a jó mesterek lekötöttségéről sem. Különösen, hogy az ingatlantulajdonosok gyakran esnek abba a többletköltségeket eredményező hibába, hogy felületesen és átgondolatlanul terveznek, elnagyolják a kiadások kalkulációját, ami biztos út ahhoz, hogy elfogyjon a felújításra szánt pénz.

Címlapkép: MTI

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 20. szombat
Tivadar
16. hét
Április 20.
Cirkuszok világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem