2018. december 14. péntek Szilárda

Komoly gondot okoz a a Duna alacsony vízállása: rosszul járnak a gabonatermesztők


Komoly gondokat okoz a Duna alacsony vízállása: halomban áll ugyanis a betakarított gabona a raktárakban, mivel gyakorlatilag leállt a folyami szállítmányozás.

A hazai gabonakészlet jelentős része a Dunán hagyja el az országot, idén viszont olyan száraz­ság sújtotta Magyarországot, hogy a folyó vízszintje jelentősen lesüllyedt, aminek következtében a hajóforgalom gyakorlatilag megbénult - írja a Magyar Idők.

A termelők tehát komoly nehézséggel találták magukat szemben, hiszen  megtermelt búza és kukorica meghatározó része kerül a külpiacokra, leginkább a folyami útvonalakon keresztül. Petőházi Tamás, a Gabonatermesztők Országos Szövetségének elnöke a lapnak úgy fogalmazott, nyár óta gyakorlatilag nem hagyta el az országot a Dunán keresztül egyetlen rakomány gabona sem.

Ez elsősorban a raktárkapacitás szűkössége miatt okoz gondot. A szállítás egyébként a folyami útvonal mellett vasúton és közúton is megoldható lenne, ám utóbbi az utóbbi időben jelentősen drágult.

Címlapkép: Kovács Tamás/MTI

Jól jönne 2 millió forint?

A Pénzcentrum kalkulátorával könnyedén megtalálhatod a legolcsóbb személyi kölcsönt. Íme, itt egy konkrét példa: 2 millió forintos hitelösszeget, és 60 hónapos futamidőt adtunk meg, ezen kívül bepipáltuk "250 000 Ft feletti havi nettó jövedelem", illetve a "Jövedelmem a kiválasztott bankba utalnám" opciókat. A törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legolcsóbb konstrukciót, havi 40 436 forintos törlesztővel a CIB Bank (THM 8,17%) nyújtja; de nem sokkal marad el ettől a K&H Bank (40 066 Ft/hó; THM 8,28%) ajánlata sem. Némileg lemaradva követi őket a Cetelem (44 388 Ft/hó; THM 13,07%) ajánlata, amelyhez viszont nem szükséges bankot váltanunk. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk

Hatalmas újítás a magyar bankokban: órákon belül utalják a pénzt, ha megszorultál
Azért csak óvatosan a csábító pénzügyi ajánlatokkal!


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

  Ajánlatunk