14 °C Budapest

Kitárulhat a világ a magyar vállalkozások előtt: ezt viszont meg kell lépni

2018. május 21. 17:31

Miközben a magyar internetezők 67 százaléka már mobilról csatlakozik a világhálóra, a mobil oldalak betöltési sebessége viszont elmarad a fogyasztók által elvárt átlagtól. Ez viszont akár egy cég vesztét is okozhatja. Ellenben az a cég, ami mobilbarát megoldást választ, már egy év alatt jelentős javulást tapasztalhat a forgalmában.

A legfrissebb ‘Connected Consumer Study’ szerint, a magyar lakosság 65 százaléka rendelkezik okostelefonnal. Az eszköz elterjedésével gyökerestül megváltoztak az internetezési szokásaink, hiszen menet közben most már nem csak információt keresünk, vagy videót nézünk, hanem egyre gyakrabban vásárolunk is.

Ez komoly kihívást jelent a vállalkozások számára is, mivel ha meg akarnak felelni a felhasználói elvárásoknak, gyors és zökkenőmentes mobilélményt kell biztosítaniuk.

A mobilnet gyökerestül megváltoztatta az internetezési szokásainkat. Magyarországon 2017-ben az internezetők 51 százaléka keresett információt, 43 százaléka nézett online videót és 19 százaléka vásárolt online legalább olyan gyarkan okostelefonról, mint asztali számitógépról, vagy tablettről.

A 2013-as adatokhoz képest óriási növekedés dokumentálható. 4 évvel korábban a keresések esetében ez az arány 15 százaléka , az online videók esetében ez 10 százalék , és az onine vásárlás esetében ez mindössze 4 százalék volt, vagyis a vásárlások esetében 475 százalékos növekedésről beszélhetünk.

A mobilinternetezés türelmetlenné tette a felhasználókat, ha útközben vannak és a buszmenetrendet keresik, vagy a közeli bolt nyitvatartási idejét szeretnék leellenőrizni, minden másodperc számít. Egy nemrég készített felmérés szerint a mobilról érkező látogatások 53 százaléka megszakad, mert az adott oldal 3 másodpercnél lassabban töltődik be. Sőt, minden második mobilnetező 2 másodperces oldalbetöltést várna el , valamint a megkérdezettek 46 százaléka azt mondta, hogy a mobilon való internetezés a során lassú oldalbetöltés a legbosszantóbb

.- mondta Asabiny Miléva, a Google kiemelt ügynökségekért felelős managere.

Vagyis a mobiltelefonok és az internet széleskörű elterjedésével egyre inkább kiéleződik a verseny a vásárlókért.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Azok a vállalkozások lesznek sikeresek a jövőben, akik figyelembe veszik a mai fogyasztói igényeket és ennek megfelelően alakítják stratégiájukat.

Egy gyors és mobilra optimalizált weboldal kiemelkedően fontos. Erről egyébként rengeteg szó esett a Pénzcentrum szervezésében a Google Magyarország támogatásával szervezett rendezvényen is, ahol körbejártuk, hogy a hazai kkv-k hogyan alkalmazhatják a legmodernebb technológiákat, hogyan fejleszthetik a cégüket anélkül, hogy vagyonokat kellene erre költeniük. Errőlitt olvashatsz bővebben.

 

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 25. csütörtök
Márk
17. hét
Április 25.
Malária világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem