2020. november 28. szombat Stefánia

Kiderült, mi készül Debrecenben: csúcstechnológiát gyárt itthon a bajor autócég


Elektromos autókhoz használatos alkatrészeket fog gyártani a BMW egyébként csúszva épülő debreceni gyárában. A város környékén a késleltetés miatti bizonytalanság ellenére már javában folynak az előkészületek.

Bár változó, hogy azonos vagy más-más padlólemezzel látják el a benzines és elektromos autókat, a BMW ez utóbbi utat választotta. A külön a kipufogó nélküli autókhoz tervezett alapokat az egy évvel halasztva épülő debreceni gyárban fogják készíteni - írja a Magyar Nemzet. A hajdú-bihari nagyváros melletti fejlesztési területen közben töretlenül zajlik az infrastruktúra kiépítése, dacára a csúsztatás miatti bizonytalanságnak.

Ennek keretében már kiválasztották az ivóvízellátást és a szennyvízelvezetést biztosító közművek kivitelezőjét is. Ezeket az uniós közbeszerzési értesítő szerint a vállalkozók nettó 802 millió forintos szerződéses értéken valósítják meg. Emellett az iparterület vasúti kapcsolatának a kivitelezését is megkezdték. A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) beruházásában a Debrecen-Füzesabony (108-as) vasútvonalon a debreceni és macsi állomások közötti vonalszakaszt építik át az átmenő fővágányokon és a csatlakozó nyíltvonalakon. Ez 54,9 milliárd forintba kerül.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk

Fontos változás a sárga csekkeknél: hamarosan véget érhet egy korszak Magyarországon?
Aki ragaszkodik a csekkes megoldáshoz, az is sokszor már telefonon fizeti be.


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS