Kiderült: ennyiért árulja kúriáját a titokzatos magyar milliárdos

HelloVidék2019. július 31. 08:31

5 millió euró helyett már 5,5 milliót, azaz 1,76 milliárd forintot kér monoszlói borkúriájáért Liszkay Mihály dúsgazdag vállalkozó - szúrta ki a HelloVidék. Szakértők szerint van ráció az árképzés mögött.

Liszkay '56-ban hagyta el az országot, aztán bárzongorista, hotelmenedzser és üzletember lett. Végül hazajött, és egy hatalmas kúrián újra vállalkozni kezdett a Balaton-felvidéken, Monoszló mellett. Ezt a kúriát árulja most, döntését pedig azzal indokolta, hogy 78 évesen már inkább nyugalomra vágyik.

A dolog érdekessége, hogy míg januárban még 5 millió eurós kínálati árról szóltak a hírek, addig ma már 5,5 milliós árcédula lóg az ingatlanon, ami a luxusingatlanok értékesítésével foglalkozó Barnes-csoport számításai szerint 1,76 milliárd forint.
Az egyre növekvő kínálati ár mindenképp érdekes, tekintve, hogy bő fél éve nem sikerült eladni az ingatlant.

A lap megkérdezte Futó Pétert, a Portfolio ingatlanpiaci szakértőjét, aki elmondta, hogy az országos áremelkedés indokolttá teheti az áremelést, főleg egy olyan speciális ingatlan esetén, mint egy borkúria. A kúria egyébként nyereséges, évente kb. 1-2 millió forint adózás előtti eredményt stabilan hozott, de előfordult kétszámjegyű eredmény is.

Címkék:
bor, vállalkozás, vállalat, millió, milliárd,