2020. augusztus 12. szerda Klára

Kiderült: ennyiért árulja kúriáját a titokzatos magyar milliárdos


5 millió euró helyett már 5,5 milliót, azaz 1,76 milliárd forintot kér monoszlói borkúriájáért Liszkay Mihály dúsgazdag vállalkozó - szúrta ki a HelloVidék. Szakértők szerint van ráció az árképzés mögött.

Liszkay '56-ban hagyta el az országot, aztán bárzongorista, hotelmenedzser és üzletember lett. Végül hazajött, és egy hatalmas kúrián újra vállalkozni kezdett a Balaton-felvidéken, Monoszló mellett. Ezt a kúriát árulja most, döntését pedig azzal indokolta, hogy 78 évesen már inkább nyugalomra vágyik.

A dolog érdekessége, hogy míg januárban még 5 millió eurós kínálati árról szóltak a hírek, addig ma már 5,5 milliós árcédula lóg az ingatlanon, ami a luxusingatlanok értékesítésével foglalkozó Barnes-csoport számításai szerint 1,76 milliárd forint.
Az egyre növekvő kínálati ár mindenképp érdekes, tekintve, hogy bő fél éve nem sikerült eladni az ingatlant.

A lap megkérdezte Futó Pétert, a Portfolio ingatlanpiaci szakértőjét, aki elmondta, hogy az országos áremelkedés indokolttá teheti az áremelést, főleg egy olyan speciális ingatlan esetén, mint egy borkúria. A kúria egyébként nyereséges, évente kb. 1-2 millió forint adózás előtti eredményt stabilan hozott, de előfordult kétszámjegyű eredmény is.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt idén - 60 hónapos futamidőre - 38414 forintos kedvezményes törlesztővel kalkulálhatsz, míg 2021-től 40219 forintra ugrik a törlesztő. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok (OTP Bank, Budapest Bank, ERSTE Bank, Cetelem, Provident, stb.) ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

  Ajánlatunk

Portfolio HR Revolution 2020 Konferencia

Vörös riadó! A munkaerőpiac aktuális kérdései, kihívásai, és természetesen a lehetséges megoldások.

Sustainable World 2020 Konferencia

A jövő vállalata konferenciát, melyen a fenntarthatóságról, zöld finanszírozásról és befektetésekről, az energiatársaságok aktuális helyzetéről, és a zöld vállalatok kihívásairól, lehetőségeiről lesz szó.