2018. április 26. csütörtök Ervin

Két alig ismert magyar vállalkozó, aki néhány év alatt rommá kereste magát

  • NapiCsárt
  • 2018. április 12. csütörtök 16:30

Habár vannak eltérések a különböző országok között, de úgy tűnik, Európa végre kiheverte a gazdasági válságot. A kilábalás egy részét a virágzó start-upok és a gyorsan növekvő vállalatok révén sikerült elérni, amelyek szerte a kontinensen egészséges jövedelmi adatokat könyvelhetnek el, illetve munkahelyeket teremtenek. Egy friss tanulmány 31 különböző európai országban listázza azokat a vállalatokat, melyek jövedelmi szempontból a legmagasabb éves növekedési rátát érték el 2013 és 2016 között.

Ha nem is egyenlő mértékben, de Európa végre felgyógyul a gazdasági válságból. A kilábalás egy részét a virágzó start-upok és a gyorsan növekvő vállalatok révén sikerült elérni, amelyek szerte a kontinensen egészséges jövedelmi adatokat könyvelhetnek el és munkahelyeket teremtenek. A Statista és a Financial Times elkészítették FT 1000 nevű összeállításuk második kiadását, amely 31 különböző európai országban listázza azokat a vállalatokat, melyek bevételei a legnagyobb mértékben növekedtek 2013 és 2016 között.

Talán nem meglepő, hogy az összesítésben többnyire nyugat-európai országok vállalkozásai szerepelnek, ugyanakkor két magyarországi cég is felkerült a listára. Ráadásul egészen előkelő helyre: az 1000 vállalatot összegző listán a 103. helyre került a budapesti székhelyű Supercharge, 132. helyre pedig a győri székhelyű Attrecto nevű vállalat. A számítógépes programozással, fejlesztésekkel foglalkozó cégek 2013-2016 között jelentős, 1 124 illetve 902 százalékos növekedést értek el a bevételük tekintetében.

A listát a nagy-britanniai székhelyű Deliveroo vállalat vezeti, amely elképesztően magas, 107 117 százalékos emelkedést ért el a bevételei terén. A lista első tíz helyét egyébként brit, német, spanyol és francia vállalkozások foglalják el.

Jelentős különbségek vannak a listán szereplő vállalatok között abból a szempontból, hogy mennyivel nőtt az alkalmazotti létszám a szóban forgó három évben. A már említett Deliveroo például 1 046-tal foglalkoztatott több embert 2016-ban, mint 3 évvel korábban, de például a második helyezett Thermondo esetében ez a különbség csak 280. A magyarországi vállalatoknál ezen a téren még kevesebb a növekedés: a Supercharge-nál 26, az Attrectónál pedig 36 fő.

JÓL JÖNNE 3 MILLIÓ FORINT?

Pénzcentrum kalkulátorával könnyedén megtalálhatod a legolcsóbb személyi kölcsönt. De, hogy ne a sötétben tapogatózz, mi is elvégeztünk neked egy példaszámítást: kalkulátorunkban 3 millió forintos hitelösszeget, és 84 hónapos futamidőt adtunk meg. A THM-ek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót a CIB Bank nyújtja (THM 11,73%), de nem sokkal marad el ettől a Cetelem (THM 12,94%) ajánlata sem. Emellett érdemes még megemlíteni az ERSTE Bank, a Cofidis, továbbá a Budapest Bank konstrukcióját is. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát.

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS