Kecskeméten gyártják majd az új Mercedes-Benz A-osztályt

2018. február 3. 11:02

Kecskemét egyike lesz annak az öt helyszínnek a világon, ahol ezt a kompakt modellt 2018-tól gyártják majd az új Mercedes-Benz A-osztály autóit.

Az A-osztály megjelenik majd a gyártószalagon 2018-ban. Annak hatására viszont, hogy a kecskeméti üzemet már eddig is csúcsra járatták, az egyik modell gyártását be kell szüntetnie a Mercedesnek Kecskeméten - tudta meg a Portfolio újságírója az új Mercedes-Benz A-osztály világpremierjén. Erre azért lesz szükség, hogy helyet biztosítsanak az új generáció kompakt modellnek, másrészt pedig azért, hogy így biztosítsák a maximális kapacitáskihasználtságot. A Daimler menedzsmentje pedig úgy döntött, hogy a B-osztályt veszi majd ki a gyártásából.

Egyelőre nem tudni, mennyibe kerülnek majd az A-osztály egyes variációi, ezt márciusban hozzák csak nyilvánosságra. Az új A-osztály többféle erőforrással is elérhető lesz, első körben 1.4 literes (120 kW, 250 Nm) és 2.0 literes (165 kW, 350 Nm) benzinmotorral, valamint 1.5 literes (85 kW, 260 Nm) dízelmotorral árulják majd az új kompakt modellt a németek. Ebből az is következik, hogy továbbra sem készülnek majd alternatív meghajtású járművek a magyar üzemben. Azonban pénteken az is kiderült, hogy szükség esetén újabb beruházásokkal át lehet állítani elektromos autók gyártására a jövőben a kecskeméti üzemet.

 

 

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm