2018. október 20. szombat Vendel

Jobb lesz résen lenni: ezeket a vállalkozásokat támadják szívesen a hekkerek


Az 50 főnél kevesebb alkalmazottat foglalkoztató kisvállalkozások vonzó célpontot jelenthetnek a kiberbűnözők számára az ügyfeleikkel és az alkalmazottaikkal kapcsolatban tárolt adatok miatt. Amennyiben eladják vagy váltságdíjat követelnek értük, ezek az adatok sokat érnek és ezzel új bevételi forrásokat teremthetnek a vállalkozó szellemű bűnözők számára.

A Kaspersky Lab tanulmánya feltárta, hogy a kiberbiztonsági incidensek által okozott zavarok állandó kockázata mellett a kisvállalkozások egy másik kockázatnak is ki vannak téve amiatt, hogy olyan emberekre hagyatkoznak, akik nem rendelkeznek kellő tapasztalattal a kiberbiztonság területén. Minden harmadik kisvállalkozás az informatikai biztonsági feladatokat a céget érő tömérdek fenyegetésre szakmailag felkészületlen dolgozókra bízza.

A Kaspersky Lab kisvállalkozásokat érő fenyegetéseket mélyebb részletességgel vizsgáló jelentéséből kiderült, hogy amennyiben egy kisvállalkozás zsarolásos támadást szenved el, akkor rendszerint újra és újra áldozattá válik. Az elmúlt 12 hónap során támadást elszenvedett vállalkozások közül ugyanis nagyon sokan később többször is áldozatul estek  incidenseknek - 37 százalékuk például két vagy három fertőzést is tapasztalt.

Ez pedig megbéníthatja az üzletmenetet, hiszen az állásidő vagy a fájlok hosszú időn át tartó elérhetetlensége rendkívül nagy károkat okozhat. A vizsgálatban szereplő zsarolóvírusos támadások elszenvedőinek több mint a negyede heteken át nem tudott hozzáférni az adataihoz, így ez azzal a kockázattal járhat, hogy folyamatosan tétlenségre lesznek ítélve - és ezzel együtt  bevételt vesztenek és hírnevük is csorbul.

Szergej Marcunkjan, a Kaspersky Lab B2B Termékmarketing részlegének vezetője elmondta: "Napjainkban a zsarolóprogramok egyike a vállalkozásokra leselkedő számos súlyos kiberfenyegetésnek. Ha egy zsarolóvírus lecsap, annak a vállalkozás méretétől függetlenül nagyon súlyos következményei lehetnek. A nagyon kis cégek pedig különösen könnyen esnek áldozatul az ismételt támadásoknak. Ennek az egyik oka talán az, hogy számos kisvállalkozásnál az informatikai rendszereket olyanok kezelik, akik esetleg nem tudják, hogy miként lehet a leghatékonyabban elhárítani a veszélyeket - egyszerűen nincs elég idejük vagy nincs meg a kellő informatikai szaktudásuk ahhoz, hogy megbirkózzanak a fenyegetésekkel."

A kisvállalkozások a megfelelő tudással rendelkező informatikai szakemberek híján is hatékonyabb védelmet biztosíthatnak a rendszereik számára a kifejezetten az ilyen méretű szervezetekre szabott biztonsági megoldásokkal. Ez többek között a zsarolóprogramok jelentette kockázatok kivédésében segít.

JÓL JÖNNE 400 EZER FORINT?

A Pénzcentrum kalkulátorával könnyedén megtalálhatod a legolcsóbb gyorskölcsönt. Íme, itt egy konkrét példa: kalkulátorunkban 400 ezer forintos hitelösszeget, és 36 hónapos futamidőt adtunk meg. A törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 13 070 forintos törlesztőrészlettel az MKB Bank nyújtja (THM 14,23%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 13 123 forintos törlesztőt (THM 11,73%) ígérő ajánlata sem. Emellett érdemes még megemlíteni a K&H Bank, a Cetelem, valamint a Raiffeisen Bank konstrukcióját is. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum gyorskölcsön kalkulátorát.

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk

Ez az üzletek nagy trükkje: fel sem tűnik, hogy húznak le vásárláskor
Tényleg több vevőt tudnak becsalogatni így az áruházak?


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

Spar

10.18-10.24
Országos

Interspar

10.18-10.24
Országos

Lidl

10.18-10.24
Országos

Aldi

10.18-10.24
Országos

Auchan

10.18-10.24
Országos

Tesco

10.18-10.24
Országos

Aldi

Bor katalógus
09.01-11.30
Országos