2018. december 15. szombat Valér

Jobb lesz résen lenni: ezeket a vállalkozásokat támadják szívesen a hekkerek


Az 50 főnél kevesebb alkalmazottat foglalkoztató kisvállalkozások vonzó célpontot jelenthetnek a kiberbűnözők számára az ügyfeleikkel és az alkalmazottaikkal kapcsolatban tárolt adatok miatt. Amennyiben eladják vagy váltságdíjat követelnek értük, ezek az adatok sokat érnek és ezzel új bevételi forrásokat teremthetnek a vállalkozó szellemű bűnözők számára.

A Kaspersky Lab tanulmánya feltárta, hogy a kiberbiztonsági incidensek által okozott zavarok állandó kockázata mellett a kisvállalkozások egy másik kockázatnak is ki vannak téve amiatt, hogy olyan emberekre hagyatkoznak, akik nem rendelkeznek kellő tapasztalattal a kiberbiztonság területén. Minden harmadik kisvállalkozás az informatikai biztonsági feladatokat a céget érő tömérdek fenyegetésre szakmailag felkészületlen dolgozókra bízza.

A Kaspersky Lab kisvállalkozásokat érő fenyegetéseket mélyebb részletességgel vizsgáló jelentéséből kiderült, hogy amennyiben egy kisvállalkozás zsarolásos támadást szenved el, akkor rendszerint újra és újra áldozattá válik. Az elmúlt 12 hónap során támadást elszenvedett vállalkozások közül ugyanis nagyon sokan később többször is áldozatul estek  incidenseknek - 37 százalékuk például két vagy három fertőzést is tapasztalt.

Ez pedig megbéníthatja az üzletmenetet, hiszen az állásidő vagy a fájlok hosszú időn át tartó elérhetetlensége rendkívül nagy károkat okozhat. A vizsgálatban szereplő zsarolóvírusos támadások elszenvedőinek több mint a negyede heteken át nem tudott hozzáférni az adataihoz, így ez azzal a kockázattal járhat, hogy folyamatosan tétlenségre lesznek ítélve - és ezzel együtt  bevételt vesztenek és hírnevük is csorbul.

Szergej Marcunkjan, a Kaspersky Lab B2B Termékmarketing részlegének vezetője elmondta: "Napjainkban a zsarolóprogramok egyike a vállalkozásokra leselkedő számos súlyos kiberfenyegetésnek. Ha egy zsarolóvírus lecsap, annak a vállalkozás méretétől függetlenül nagyon súlyos következményei lehetnek. A nagyon kis cégek pedig különösen könnyen esnek áldozatul az ismételt támadásoknak. Ennek az egyik oka talán az, hogy számos kisvállalkozásnál az informatikai rendszereket olyanok kezelik, akik esetleg nem tudják, hogy miként lehet a leghatékonyabban elhárítani a veszélyeket - egyszerűen nincs elég idejük vagy nincs meg a kellő informatikai szaktudásuk ahhoz, hogy megbirkózzanak a fenyegetésekkel."

A kisvállalkozások a megfelelő tudással rendelkező informatikai szakemberek híján is hatékonyabb védelmet biztosíthatnak a rendszereik számára a kifejezetten az ilyen méretű szervezetekre szabott biztonsági megoldásokkal. Ez többek között a zsarolóprogramok jelentette kockázatok kivédésében segít.

NEM SZABAD TOVÁBB VÁRNI A LAKÁSVÁSÁRLÁSSAL!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor jobb, ha tudod, hogy lakáspiaci elemzők szerint az árak emelkedése lassul, és a finanszírozási költségek is rekord alacsony szinten vannak, de már nem biztos, hogy sokáig így is marad. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 20 éves futamidő mellett már 2,6 százalékos THM-el, és havi 57 332 forintos törlesztővel fel lehet venni a Budapest Banknál. De nem sokkal maradnak el ettől a további bankok ajánlatai sem: az Erste Banknál például 53 773 forintos törlesztőt ígér a 2,69 százalékos THM; míg az UniCredit Banknál némileg magasabb, 3,40 százalékos THM is alacsony, 55 028 forintos törlesztőt jelent. Érdemes még megnézni a Raiffeisen Bank, a CIB Bank és a többi magyar hitelintézet konstrukcióját, különböző hiteösszegek, és futamidők mellett is - ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk

Ezt sok szülő elrontja: pedig ilyen egyszerű sikeres felnőttet nevelni
Ma már a kompetencia sokkal fontosabb, mint a végzettség.


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

  Ajánlatunk