2020. szeptember 28. hétfő Vencel

Itt a segítség: erre költik a millióikat a magyar vidéki fiatalok


Egyre több fiatal igyekszik vidéken boldogulni, vállalkozást indítani, amely a lakóhelyén teremt munkalehetőséget, termel profitot. Ebben segít a Széchenyi Programiroda, mely nemcsak a pályázatok között segít eligazodni, hanem az üzleti tervek áttekintéséről, a pályázatok benyújtásáról, elszámolásokról, beszámolókról - a teljes projekt-életúton végigkíséri a fiatal vállalkozókat. A Közép - és Délkelet-Magyarországi Térség vezető tanácsadójával beszélgetett a fiatalok lehetőségeiről a HelloVidék.

HelloVidék: Az elmúlt években számos pályázat lebonyolításban segített a Dél-Alföldi Régióban. Hogyan látja, milyen mértéket ölt a vállalkozói kedv a fiatalok körében?

Sarok Krisztián: Jó látni, hogy egyre több vidéken élő fiatal itthon, a lakóhelyén szeretne saját vállalkozást indítani és érdeklődik pályázati lehetőségek iránt. Kollégáimmal igyekszünk minél szélesebb körben bemutatni az aktuális támogatási formákat, s a fiataloknak megadni a kellő ösztönzést, támogatást, viszont a döntést - hogy indulnak-e a pályázaton és vállalkozóvá válnak - nekik kell meghozniuk. Magunk között szólva: felelősségteljes döntés ez!

Miben tud segíteni a Széchényi Programiroda a fiataloknak?

A fiatalok vállalkozóvá válásának támogatása mind a 2007-2013-as, mind a 2014-2020-as fejlesztési ciklusban fontos terület volt: több körben hirdettek számukra pályázati lehetőségeket, melyek segítségével önálló vállalkozásokat alapíthattak országszerte. Mi, itt a Széchenyi Programirodában évek óta segítjük a fiatalokat, legyen szó a vállalkozási ötlet kidolgozásáról, az üzleti tervek áttekintéséről, a pályázatok benyújtásáról, elszámolásokról, beszámolókról - a teljes projekt-életúton végigkísérjük őket.

A teljes interjú a HelloVidék oldalán olvasható.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

A koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak csökkentése érdekében a kormány 2020. március 19-től - többek között - maximalizálta a fogyasztási hitelek teljes hiteldíj mutatóját (THM). Érdemes azonban körültekintően választani, mivel a kedvezményes személyi kölcsön kamata a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és az új, jellemzően magasabb kamatszint miatt megugrik a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor kalkulátorunk szerint 60 hónapos futamidőre jelenleg az UniCredit Bank nyújtja a legjobb ajánlatot, náluk 42 099 forintos törlesztővel számolhatsz; míg az MKB Banknál 43 358 forintos törlesztőt ígér a 10,95%-os THM. Érdemes még megemlíteni a Cetelem, a K&H Bank, illetve a Raiffeisen Bank ajánlatát is, náluk a teljes futamidőre tekintve 11,28% és12,84% közötti THM-mel kalkulálhatsz. Ha kíváncsi vagy arra is, mennyit kell visszafizetni összesen a hazai bankoknak, ha 2 millió forintot veszel fel 60 hónapos futamidőre, akkor a kondíciókért és egyéb kedvezményekért kersd fel a Pénzcecntrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk

Már repkednek a 100 ezres bírságok: könnyen megüthetik a bokájukat a háztulajok
Magyaroszágon évente több ezer köbméternyi illeglis hulladékot rak le a lakosság, melynek elszállítása komoly gondot okoz a hatóságoknak. Kevesen tudják, de akár 100 ezer forintos bírsággal is sújthatja őket a hatóság.


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

Aldi

09.24-09.30
Országos

Lidl

09.24-09.30
Országos

Auchan

09.24-09.30
Országos

Interspar

09.24-09.30
Országos

Spar

09.24-09.30
Országos

Tesco

09.24-09.30
Országos


Öngondoskodás 2020

Befektetés, vagyon, megtakarítás

Portfolio Private Health Forum 2020

A koronavírus és a magánegészségügy

Budapest Economic Forum 2020

A magyar gazdasági csúcstalálkozó