7 °C Budapest

Innen már csak lefelé van út? Ezért hanyatlik az autógyártás

2020. január 29. 19:34

A Bosch közzétette legfrissebb számait, ennél is érdekesebb azonban, hogy a cég vezetője hogyan vélekedik az autóipar kilátásairól. A Bosch vezére szerint elképzelhető, hogy túl vagyunk az autógyártás csúcsán, Volkmar Denner a következő néhány év során nem is számít a növekedésre a globális autógyártásban. A cég elbocsátásokat jelentett be, bár ennek pontos nagyságával kapcsolatban a társaság nem szolgált további információkkal. 

A világ legnagyobb autóipari beszállítója szerdán tette közzé legfrissebb számait, az igazán érdekes azonban az, hogy az autóipar kilátásaival kapcsolatban hogyan vélekedett a cég vezére - írja a Portfolio. A Bosch szerint a globális gépjárműgyártás várhatóan tovább csökkenhet, az előállított járművek száma 2,6 százalékkal 89 millió darabra csökkenhet 2020-ban, a kínai, az európai és amerikai kereslet visszaesése miatt.

A Bosch vezére szerint elképzelhető, hogy túl vagyunk az autógyártás csúcsán. Volkmar Denner hozzátette, hogy a termelés alacsony szinten maradhat, és 2025 előtt nem is számít a növekedésre a globális autógyártásban és a piac 10 millió járművel csökkenhet idén 2017-tel összehasonlítva.

Denner kiemelte, hogy az elektromos autók elterjedése várhatóan lehetőségeket teremt hosszú távon, azonban rövid távon már hatással lesz a munkahelyekre. Az autóipari beszállító vezetője szerint tíz munkás kell egy dízel befecskendező rendszer elkészítéséhez, három egy benzines rendszerhez, míg egy elektromos motor elkészítéséhez egy munkás szükséges.

Ennek következtében a Bosch elvégzi a szükséges módosításokat a saját munkaereje esetében ahol szükséges, beleértve a rövidebb munkaórákat, az önkéntes felmondást és távozási csomagokat is, azonban a cég a globális munkaerejének csökkentésére vonatkozóan nem szolgált információkkal. A társaság tavaly 6 800 fővel 402 800-ra csökkentette az alkalmazotti létszámát, ebből 2000 állást Németországban, míg 3 600-at az ázsiai régióban szüntetett meg.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A Bosch bevétele tavaly 77,9 milliárd euró volt, az üzemi eredmény 44 százalékkal 3 milliárd euróra csökkent 2019-ben, míg a cég üzemi marzsa hét százalékról négy százalékra csökkent az alacsonyabb kínai-, és indiai kereslet következtében.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 16. kedd
Csongor
16. hét
Április 16.
A hang világnapja
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm