2020. július 10. péntek Amália

Ingyen benzint, autót kérnének a taxisok: komoly változásokat tervez a főváros vezetése


Változtatna a főváros a taxirenden írja: Dorosz Dávid főpolgármester-helyettes kifejtette: áttekintik a taxizás működését, és olyan kisebb vagy nagyobb változtatásokat fognak javasolni, amelyek a Budapesten közlekedők érdekeit a lehető legjobban szolgálják. Az Országos Taxis Szövetség elnöke azt mondta, számított rá, hogy a megújult városvezetés foglalkozni fog az üggyel.

Alapvetően áttekintik a taxik működését, mondta Dorosz Dávid a Népszavának. A főpolgármester helyettes azzal indokolta ezt, hogy a budapestiek viszonylag jelentős része elégedetlen a taxik működésével, így a jelenlegi helyzet nem maradhat. Az okok között a tarifaemeléseket, és a hatósági ár bevezetését említette, amely által mint mondta Budapesten az egyik legdrágább a taxi.

A jelenlegi taxirendelet a főpolgármester-helyettes szerint úgy hozott brutális drágulást, hogy közben nem szűrte ki a hiénákat.

Mi azt gondoljuk, hogy a tisztességes taxisok érdeke is az, hogy a hiénázást kiszűrjük, és éppen ezért a rendszert úgy fogjuk áttekinteni, hogy az hogyan tudná legjobban szolgálni a budapestiek érdekeit

- mondta az ATV híradójának Dorosz.

Ha a tarifát változtatni kívánja a főváros, akkor az egész dominó bukik  - így reagált a hírre Metál Zoltán, az Országos Taxis Szövetség elnöke, aki szerint egy józan városvezetés nem várhatja el egy vállalkozástól, hogy bizonyos feltételeket megteremt, és előír, de garanciát nem ad arra, hogy miből fogja ezt a vállalkozó finanszírozni.

Egy biztos, hogy a közösségi közlekedést nem fogja tudni kiváltani a taxi, nem szociális intézmény a taxi szolgáltatás, hogyha a főváros mégis ezt szeretné, akkor várjuk azt a kompenzációt, akár ingyenes üzemanyag utalvány, vagy ingyenes autó biztosítással a főváros részéről, ami megteremti majd számukra ennek a lehetőségét

- mondta a szövetség vezetője.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt idén - 60 hónapos futamidőre - 38414 forintos kedvezményes törlesztővel kalkulálhatsz, míg 2021-től 40219 forintra ugrik a törlesztő. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok (OTP Bank, Budapest Bank, ERSTE Bank, Cetelem, Provident, stb.) ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

  Ajánlatunk