Így mehetnek az újranyitott szalonokba, fodrászokhoz a kuncsaftok: fő a biztonság

2020. május 14. 22:10

Már több szépségipari vállalkozás egy-két hete kinyitott, a legtöbben azonban még most készülnek az újranyitásra, amit a következő hetekben szeretnének meglépni. Megoszlanak a vélemények ugyan ebben a kérdésben, hiszen voltak, akik az elmúlt hónapokban is fogadták a vendégeket, a szalonok 80-85 százaléka azonban a bezárás mellett döntött. Hajas László mesterfodrász, a Magyar Fodrász Kozmetikus Közhasznú Egyesület elnöke is tervezi, hogy néhány héten belül újra kinyitja szalonjait, de csak szigorú szabályok mellett.

A fodrászatok nyitvatartása esetében ugyan nincs korlátozás, de mivel nálunk értékesítés is zajlik, csak 15 óráig leszünk nyitva, és váltott műszakban, minden második széknél dolgoznak majd a fodrászok. Minden szalont fertőtlenítettünk, a fodrászokon maszk lesz, és a vendégektől is ezt kérjük

- mondta a Világgazdaságnak Hajas László. Hozzátette, hogy egész napos nyitvatartásra várhatóan csak a veszélyhelyzet után térnek vissza. Nagyot csökkent a forgalom, a nyitva tartó szalonok a szokásos bevételeik 70-80 százalékát biztosan elvesztik, ehhez az is hozzájárul, hogy elmaradtak az esküvők, a ballagások, amelyek mindig erős időszakot jelentenek a szépségipari dolgozóknak.

Vidéken valamivel jobb a helyzet, a múlt heti lazítások után újranyitott üzletek egy nagyobb hullámról számoltak be, ez azonban mostanra lecsengett, a legtöbb vendég továbbra is otthon marad. A szépségiparban nagyjából 20 ezer vállalkozás tevékenykedik, amelyek 70 százaléka katás egyéni vállalkozás.

A szépségiparban dolgozók zöme nem rendelkezik olyan mértékű tartalékkal, amely segítene több hónapos bevételkiesés átvészelésében. Ráadásul általában bérlik az üzlethelyiségeket. Bár több önkormányzat adott kedvezményt a járvány idejére vagy engedte el teljesen a bérleti díjakat, a magánkézben lévő bérlemények többségénél nincs fizetési könnyítés

- mondta a Világgazdaságnak Dévényi Gabriella Natália, az Első Magyar Minősített Szépségipari Szakemberek Egyesületének elnöke.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 18. csütörtök
Andrea, Ilma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. április 17. 21:27
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm