16 °C Budapest

Így másznak ki a COVID-válságból a magyar cégek: ég a HR-esek keze alatt a munka

2020. december 9. 22:02

Az évnek ennek az időszakában, néhány hét leforgása alatt, több mint 160 órát fordítanak adminisztratív feladatokra a hazai vállalatok HR-esei - derült ki az EY online rendezvényén. A folyamatok digitalizációja csökkenti a terület költségeit és hatékony eszköz a koronavírus-járvány elleni védekezésben, hiszen minimalizálja a szükséges fizikai kontaktusok számát.

Az év legsűrűbb időszaka következik a magyarországi vállalatok HR-osztályain. Ilyenkor esedékes ugyanis a munkavállalói adókedvezményekről szóló nyilatkozatok, a munkáltatói jövedelemigazolások és a cafeteriával kapcsolatos dokumentációk kiállítása. A cégek átlagosan 169 órát töltenek csak ezekkel az adminisztrációs feladatokkal az EY webináriumán megkérdezett vezetők szerint.

Ezek a folyamatok ma már jelentős mértékben digitalizálhatóak. Az EY segítséget kínál ebben a vállalkozásoknak digitális fejlesztéseivel és megoldásaival

- emelte ki Bedő Krisztina, az EY személyügyi tanácsadással foglalkozó üzletágának partnere. "Elég egy internetes felületre megfelelően feltölteni az egyéni dokumentációt, ami elektronikus aláírással hitelesíthető is. Ezáltal elkerülhető a nyomtatás, a borítékolás és a személyes átadás. A cégek így nem csak időt és költséget takaríthatnak meg, de a szükséges fizikai kontaktusok mellőzésével az egészségügyi kockázatok is minimalizálhatók" - tette hozzá.

A digitális fejlesztések legnagyobb előnyének a költséghatékonyságot, illetve az adatok egyszerű elektronikus tárolását tartják az EY által megkérdezett HR-vezetők. A cég fejlesztései azonban más pozitívumokkal is járnak. "A vállalati bérszámfejtés rengeteg adattal dolgozik. Ezek ismerete is hozzájárulhat a jövőbeni munkafolyamatok és a munkavállalói költségek hatékony tervezéséhez" - hangsúlyozta Bedő Krisztina.

Még nem futott ki az időből az a vállalkozás, amely úgy dönt, hogy áttér az év végén és jövő év elején aktuális HR-adminisztráció elektronikus megoldására. Az EY fejlesztéseit rövid idő alatt és fokozatosan is be lehet vezetni. Akár egy-egy dokumentum digitalizálásával is számos munkaóra takarítható meg.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 28. csütörtök
Gedeon, Johanna
13. hét
Március 28.
Nagycsütörtök
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem