2020. augusztus 10. hétfő Lőrinc

Így kell könyvelniük egyes cégeknek 2017-től: nagy változás jön

  • Napi Gazdaság
  • 2015. június 29. hétfő 09:31

Nagy váltás jön a vállalati könyvvitelben: 2017-től a tőzsdei cégeknek már kötelező lesz az IFRS alapján vezetni nyilvántartásukat - írja a Napi Gazdaság.


A magyar kormány közelmúltbeli döntése alapján Magyarország is elkötelezte magát az International Finan­cial Reporting Standards, röviden IFRS-nek nevezett nemzetközi elszámolási rendszer bevezetése mellett, amivel sok cég egyszerűsítheti adminisztrációját, egyúttal komoly munkát jelent az adószabályok átszabásában.

A váltással 2017-től a tőzsdei cégeknek már kötelező lesz az IFRS alapján vezetni nyilvántartásukat, de már 2016-tól is lehetőség van áttérni.

 

KIHÚZNA A BAJBÓL 2 MILLIÓ FORINT?

Fontos! 2020. december 31-ig minden hazai banknál igényelhetőek az akciós fogyasztási hitelek, melyek kamata egységesen 5,9%. A kedvezményes személyi kölcsön kamata viszont a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és így magasabb lehet a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

  Ajánlatunk

Portfolio HR Revolution 2020 Konferencia

Vörös riadó! A munkaerőpiac aktuális kérdései, kihívásai, és természetesen a lehetséges megoldások.

Sustainable World 2020 Konferencia

A jövő vállalata konferenciát, melyen a fenntarthatóságról, zöld finanszírozásról és befektetésekről, az energiatársaságok aktuális helyzetéről, és a zöld vállalatok kihívásairól, lehetőségeiről lesz szó.