Hoppá, milliárdos céggé változott Ákos vállalata: ekkora eredményt ért el tavaly

Pénzcentrum2020. október 1. 19:33

A Fehér Sólyom Bt. 165 millió forint adózott eredménnyel zárta 2019-et, amit az eredménytartalékba helyeztek, így a társaság saját tőkéje 1,1 milliárd forintra nőtt - derül ki a 2019-es beszámolójából.

A Fehér Sólyom Bt. 165 millió forint adózott eredménnyel zárta 2019-et, amit az eredménytartalékba helyeztek, így a társaság saját tőkéje 1,1 milliárd forintra nőtt, derül ki a 2019-es beszámolójából - írja a Napi.hu. Amint az kiderült, a 2018-as rekordév után tavaly 78 millió forinttal kisebb forgalmat bonyolított Kovács Ákos Fehér Sólyom Kiadói és Kereskedelmi Bt.-je, így az évet 484 millió forint nettó értékesítési árbevétellel zárta. Az elért 186 millió forintos eredményből 21 millió adót fizettek.

A bt. beltagja a zenész-énekes, a kültagja a felesége. Az előző évhez hasonlóan most sem fizettek osztalékot, az adózott nyereséget az eredménytartalékba helyezték, amely így 990 millió forintra nőtt. Ezzel a társaság saját tőkéje 1,1 milliárd forintra nőtt - írja a portál. A bt. fő tevékenysége az előadó-művészet, de többféle bejegyzett tevékenysége van, a zeneiparhoz kapcsolódókon kívül például az ingatlan adásvétele, bérbeadása és üzemeltetése, ingatlanügynöki tevékenység, élelmiszer-nagykereskedelem, bolti vegyes kiskereskedelem.

Címkék:
vállalkozás, pénzcentrum.hu, ingatlan bérbeadás, nagykereskedelem,