2020. július 6. hétfő Csaba

Hiányzó cégtáblák: komoly bajba is kerülhetnek a vállalkozások

  • Népszava
  • 2014. február 26. szerda 10:00

Adószámfelfüggesztés, több százezres bírság, de akár végelszámolás is lehet a következménye, ha egy cég nem tesz ki cégtáblát, vagy székhelyén semmilyen egyértelmű jelzés nem található arról, hogy ott egy vállalkozás működik - írja a Népszava.


A Fővárosi Ítélőtábla az adóhatóság bejelentésére indított törvényességi felügyeleti eljárást a B. Stúdió nevű kereskedelmi vállalkozás ellen, mivel székhelyén nem csak cégtáblát nem tettek ki, de postaláda, kapucsengő alapján sem lehetett azonosítani. Mivel a postás is csak nehezen találta meg a céget, ezért a NAV által küldött levelek sorra visszakerültek a vámhatósághoz, akik a cégbírósághoz fordultak. Az Ítélőtábla először eltiltotta a további működéstől a céget, megszűntnek nyilvánította és elrendelte a kényszer-végelszámolást is. A vállalkozás fellebbezett, a cégbíróság pedig megváltoztatva a határozatot, végül a legkisebb összegű bírságot, százezer forintot szabott ki a B. Stúdióra.

Egy cégalapításban jártas ügyvéd elmondása szerint szükség van a szigorra, mivel így is nagyon gyakran tűnnek el cégek. Ha nem találnak meg egy vállalkozást, fizetési meghagyást sem lehet például indítani, hiszen nincs kézbesítési vélelem. Így azok az adósok, akik tartoznak, örülhetnek, mert csak az idő megy. Szigor nélkül a cégek simán eltűnhetnének a tartozással.

Akkor is bajba kerülhet a cég, ha vezetője nem tud a mulasztásról. Kétszeri sikertelen kézbesítési próbálkozás után a levél visszamegy az adóhatósághoz. Ha szerencséje van a cégnek, az adóhatóságtól személyesen is felkeresik. Viszont ha ekkor sem találnak cégtáblát, fel is függesztik az adószámot.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt idén - 60 hónapos futamidőre - 38414 forintos kedvezményes törlesztővel kalkulálhatsz, míg 2021-től 40219 forintra ugrik a törlesztő. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok (OTP Bank, Budapest Bank, ERSTE Bank, Cetelem, Provident, stb.) ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS