2020. augusztus 15. szombat Mária

Hát ezért lehet nyitva a balatonfenyvesi CBA vasárnaponként


Úgy néz ki, egy málnaárus pár kiló gyümölccsel elegendő ahhoz, hogy a balatonfenyvesi CBA áruház átlényegüljön termelői piaccá, és így az áruház vasárnap is nyitva lehessen.


A Népszabadság szerint vasárnap délelőtt mind a négy pénztár gőzerővel üzemelt a fenyvesi CBA áruházban, mivel állandóan 5-10 vásárló sorakozott a kasszáknál.

A település legnépszerűbb szabad strandjától mintegy kétszáz méterre, a fenyvesi kisvasút végállomásának szomszédságában lévő üzlet azért árulhat vasárnap is, mert szobányi előcsarnokában termelői piacot nyitott. A piacot egyetlen málnát kínáló eladónő testesítette meg. Ő húsz doboz gyümölcsöt árult, készlete 3-4 kiló lehetett.

Elmondta, hogy a falu június óta működő termelői piacáról csalták át ide. A község valódi termelői piaca 300 méterrel odébb működik, 25-30 árussal.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

A koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak csökkentése érdekében a kormány 2020. március 19-től - többek között - maximalizálta a fogyasztási hitelek teljes hiteldíj mutatóját (THM). Érdemes azonban körültekintően választani, mivel a kedvezményes személyi kölcsön kamata a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és az új, jellemzően magasabb kamatszint miatt megugrik a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

  Ajánlatunk

Portfolio HR Revolution 2020 Konferencia

Vörös riadó! A munkaerőpiac aktuális kérdései, kihívásai, és természetesen a lehetséges megoldások.

Sustainable World 2020 Konferencia

A jövő vállalata konferenciát, melyen a fenntarthatóságról, zöld finanszírozásról és befektetésekről, az energiatársaságok aktuális helyzetéről, és a zöld vállalatok kihívásairól, lehetőségeiről lesz szó.