2021. január 26. kedd Vanda, Paula

Fördős Zé: csődbe vittük a vállalkozást, mindenünk odalett


Az ország egyik legismertebb gasztrobloggere és műsorvezetője, Fördős Zé pár évvel ezelőtt még teljesen kilátástalannak látta a helyzetét. Egy tizenöt éven keresztül működő családi vállalkozást vittek csődbe olyannyira, hogy az egzisztenciájuk is veszélybe került.


Az RTL Klub műsorvezetője a Hot magazinnak adott interjújában mesélt arról, milyen nehéz éveket tud maga mögött. "Amikor az ember eljut egy olyan pontra, hogy tulajdonképpen nincs vesztenivalója, akkor elég bátor tud lenni. Pár évvel ezelőtt tulajdonképpen mindenünk odalett. Egy szépen felépített, tizenöt éven keresztül működő családi vállalkozást vittünk teljesen csődbe, olyannyira, hogy az egzisztenciánk is veszélybe került.".

Nagymamámnak még a házát is el kellett adnia, hogy meg tudjunk élni. Anyagilag borzasztóan mélyre kerültünk, előfordult olyan is, hogy a barátaim kölcsöneiből tartottuk fenn magunkat"

- mondta Fördős Zé a lapnak. 

A gasztroblogger utólag úgy látja, hogy talán pont erre a mélypontra volt szüksége ahhoz, hogy belevágjon valami egészen újba. Ennek köszönheti, hogy ma ismert, és sikeres.

Nem egyedi eset

A sztár családjának története nem egyedi eset Magyarországon, 2014 második negyedéve óta például sokkal több vállalkozás szűnt meg, mint ahány újat alapítottak. Idén áprilisban rekord született, 5400 céget töröltek. Májusban ennél jóval kevesebbet, 3781 vállalkozást törölt a cégbíróság.


Forrás: Opten

Valóban a tavalyi utolsó negyedév 4650 darabos havi átlaga után az első negyedév a maga 3830-as átlagával stabil csökkenést mutatott a cégmegszűnések terén. Ennek hátterében az áll, hogy lassan lezárulnak azok a törléshez vezető eljárások, amelyeket 2014-ben nagy számban indított a cégbíróság, hogy véget vessen az alvó vállalkozások korának Magyarországon - tudtuk meg az Opten céginformációs közleményéből.

 

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS


Private Investor Day 2021

Mibe fektessünk 2021-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked