2020. szeptember 18. péntek Diána

Fontos változás jön a postákon: ezt jobb, ha tudod, ha levelet adnál fel


Elektronikus tértivevény, könyvelt küldemények nyomon követése: beújít a Magyar Posta. A cég Postai azonosított küldemények követése (PAKK) néven futó projektje keretében egyebek közt új levéltermékeket és levélszolgáltatást vezet be, valamint elindít egy webes elektronikus feladójegyzéket elkészítő, ingyenes alkalmazást is.

A posta a jövőben lehetővé teszi a könyvelt küldemények nyomon követését a feladástól az átvételig saját weboldalán és mobilapplikációján keresztül is - írják közleményükben. Vagyis ha elvész egy küldeményünk, akkor mostantól személyre szabott kimutatásokat és tájékoztatást kérhetünk a sikertelen kézbesítés okáról.

Emellett bevezetik az elektronikus tértivevényt, így a belföldi papíralapú tértivevény kivezetésével a küldeményátvételt elektronikusan igazolják vissza. Ezzel a felhasználó gyorsabban jut információhoz a kézbesítésről, hiszen az adatok (az aláíráskép is) szinte azonnal lekérdezhetővé válnak rendszerekből. A papíralapú folyamatok kiváltásával az adminisztrációs terhek is mérsékelhetőek.

Új levélszolgáltatást vezetnek be

A Regisztrált közönséges küldemény, mint új szolgáltatás kézbesítése nem lesz személyes átvételhez kötött, de a levélszekrénybe helyezést elektronikus eszközein rögzíti a posta.  A szolgáltatáshoz a cég kézbesítési statisztikát biztosít. A sikertelen kézbesítésről egyenként, küldeményazonosító szerinti információkhoz is hozzájuthatunk majd. A Regisztrált Közönséges Küldemény ugyanakkor nem lesz nyomon követhető és nem válik könyvelt küldeménnyé.

Új alkalmazással rukkolnak elő

Várhatóan idén novembertől a posta honlapján elérhető lesz egy ingyenes online rendszer,  ami többek között a feladáshoz szükséges nyomtatványok kitöltésére is alkalmas. A rendszer segítségével még a címet is leellenőrizhetjük majd.

Címlapkép: Balogh Zoltán / MTI

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt idén - 60 hónapos futamidőre - 38414 forintos kedvezményes törlesztővel kalkulálhatsz, míg 2021-től 40219 forintra ugrik a törlesztő. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

Aldi

09.18-09.23
Országos

Auchan

09.18-09.23
Országos

Lidl

09.18-09.23
Országos

Spar

09.18-09.23
Országos

Interspar

09.18-09.23
Országos

Tesco

09.17-09.23
Országos

Tesco

Tanévkezdés
08.18-09.20
Országos

  Ajánlatunk

Portfolio HR Revolution 2020 Konferencia

Vörös riadó! A munkaerőpiac aktuális kérdései, kihívásai, és természetesen a lehetséges megoldások.

Sustainable World 2020 Konferencia

A jövő vállalata konferenciát, melyen a fenntarthatóságról, zöld finanszírozásról és befektetésekről, az energiatársaságok aktuális helyzetéről, és a zöld vállalatok kihívásairól, lehetőségeiről lesz szó.